>> 首页 >> 荣县中学英语校园网 >> 试题精选 >> 高二同步试题 >> 文章正文
高中二年级第13-14单元综合测试题参考答案及重点解析
发表时间:2008-9-27 21:32:23 来源:荣县中学 编辑:江志琼
点击/评论:4929/0

第一节 语法和词汇知识 (15小题;每小题1分,满分15)
21. Perseverance (
毅力) is a kind of quality and that’s what _______ takes to do anything well. 
  A. it B. this C. one D. that
22. There is no doubt that many patients have ________ from regular exercise like walking, running,mming and so on.                       
 A. resulted B. rescued C. suffered D. benefited 
23. When I opened the door, I found my daughter lying on the sofa, completely _______ in the novel.                                           
 A. absorbing B. being absorbed C. having absorbed D. absorbed
24. The mobile telephone, _______ was invented not very long ago, is _______ makes our life more convenient.                            
 A. what; that B. which; what C. which; that D. what; what
25. — I’d like to reserve a sleeper ticket to Beijing.
— Sorry, sir, but we don’t have any tickets ________ at the moment.        
  A. available    B. usable    C. suitable     D. comfortable
26. On average, there are 800 tornadoes in the US each year, _______ about 80 deaths and 1,500 injuries.                                
 A. causing B. to cause C. caused D. having caused
27. It is during the last thirty years ________ the custom of going away for been holiday has grown up.                                
A. when B. until C. how D. that
28. If you have trouble achieving the big goals, then break them ________ into smaller, more
manageable ones.                            
 A. down  B. in   C. off  D. out
29. After a while, Mr Chen came to the classroom and demanded _______ what had happened.   
A. us to tell him   B. being told   C. telling him    D. to be told
30. I _______ tell you, if you continue to gamble like this, you _______ end up losing all of your properties.                                
A. could; should  B. ought; will    C. should; will    D. must; should
31. — How is Mike getting along with his business?
— Very well, he could always ________ a new idea for increasing sales.       
  A. come up with  B. put up with   C. catch up with    D. keep up with
32. Professor Smith ________ to Beijing, for I had a talk with him in his office just now. 
A. mustn’t have gone      B. shouldn’t have gone
C. can’t have gone     D. needn’t have gone
33. — Excuse me, could you tell me the way to the British Museum?
  — Sorry, I’m a stranger here.
  — _______.
A. Thanks anyway   B. It doesn’t matter    C. Never mind    D. No problem
34. Life is like sport, ________ I mean, it’s a hard competitive business. If you want to win, you must struggle!                             
A. in which B. by which C. for which D. of which
35. Albert Einstein left Germany for the United States during World War II, when Jews _______ in Germany.                            
 A. had badly treated B. were badly treating C. had badly treated D. were badly treated
第二节 完形填空 (20小题;每小题1.5分,满分30)
It takes me a long time to make up my mind about something. I don’t  36  things quickly.
Some people think it is  37 . I don’t know. I know some people who make up their minds 38 . It doesn’t matter  39  complicated the problem is. In two  40  they say that they have  41  everything and that they are sure they have made a  42  decision. I’m surprised that they can be so  43  of themselves.
I can understand  44  on the condition that the problem isn’t  45 . But some things are really very hard to decide. Before  46  a decision, I try to get all the  47  I can. I read  newspapers and books,  48  with people, and try to think of everything  49  may be important. Sometimes my friends want to  50  me. I listen to their  51 , but I make my own decision.
 52  it takes me a long time to make up my mind,  53  I don’t often have to change it. Other people I know are  54  their minds all the time. They are afraid to make a decision about  55 .
36. A. decide B. say   C. make D. do
37. A. suitable B. right   C. wrong   D. bad
38. A. immediately B. suddenly     C. unexpectedly D. directly
39. A. so B. such   C. how D. very
40. A. days B. minutes   C. months D. weeks
41. A. considered B. designed   C. finished      D. done
42. A. new B. good C. particular D. different
43. A. sure   B. excited C. disappointed D. doubtful
44. A. them B. you C. it   D. me
45. A. special B. easy C. simple   D. difficult
46. A. getting   B. making C. having   D. choosing
47. A. newspapers B. facts     C. books   D. friends
48. A. study   B. watch   C. talk D. think
49. A. that B. which   C. what D. where
50. A. influence B. persuade C. suggest D. follow
51. A. announcement B. advice   C. warning D. instruction
52. A. At all time B. Anytime C. Sometimes D. In any case
53. A. or B. so C. for D. but
54. A. changing B. losing   C. setting   D. keeping
55. A. anything B. some things   C. something   D. nothing

第三部分 阅读理解(20小题;每小题2分,满分40)
A
Your credit scores are based on the information in your credit bureau reports. The majority of credit scores are between 350 (the lowest) and 850 (the highest). Higher scores are better, because they increase your chances of getting the loans you want.
In general, a score of 720 or above is considered a very good credit score. However, there is no single “cut-off” (
界线) score used by all companies, and there are many additional factors besides your credit score that companies use to determine your credit risk and corresponding interest rate or down payment.
Credit score Result
720 or up People with scores of 720 or higher will have a good chance of obtaining loans at the best interest rate. These loans may require less documentation and paperwork, and potentially less or no down payment.
680-720 The average person has credit scores in this range and will usually not be able to negotiate the best terms.
620-680 Persons with these credit scores will usually fall under standard company rules and have less chance of choosing the better loans or services.
580-620 These people will be reviewed by companies with a critical eye and will need compensating factors to be approved for most loans or services.
Under 580 A person whose credit score is in this range will typically be required to provide a substantial (
大量的) amount of down payment or pay a higher interest rate.
56. According to the form, a person with a credit score of 720 or up    .
A. must have much money
B. will not have to pay interest for his loans
C. needn’t present documentation
D. will get loans at a better interest rate
57. From this passage, we can infer that    .
A. credit scores are given by credit bureaus
B. a higher credit score does not mean a lower credit risk
C. the majority of credit scores have no top limit
D. a person must score 300 if he seldom uses his credit card
58. Which of the following statements is NOT true according to Paragraph 2?
A. A score of 720 is better than any other credit score.
B. Companies will pay much attention to the borrowers’ credit scores.
C. Additional factors also affect a person’s credit standing (
信誉).
D. Companies should be concerned about credit scores to decrease credit risks.
59. Which range of credit scores have the largest number of people according to the passage?
A. 720 or up.     B. 680-720.    C. 620-680.    D. 580-620.
B
TV talk shows dominate daytime television. And anyone who watches them regularly knows that each one is different in style. But no two shows are more opposite in content, while at the same time standing out above the rest than the Jerry Springer and the Oprah Winfrey shows.
 Jerry Springer could easily be considered the king of “rubbish talk”. The contents on his show are as surprising as possible. For example, the show takes the forever-common talk show titles of love, sex, cheating, and hate, to a different level. Clearly, the Jerry Springer show is about the dark side of society, yet people are willing to eat up the troubles of other people’s lives.
 Like Jerry Springer, Oprah Winfrey takes TV talk show to its top, but Oprah goes in the opposite direction. The show is mainly about the improvement of society and the quality of life. Contents are from teaching your children lessons, managing your work week, to getting to know your neighbors.
Compared with Oprah, the Jerry Springer show looks like poisonous waste being poured into society. Jerry ends every show with a “final word”. He makes a small speech about the main idea of the show. Hopefully, this is the part where most people will learn something very valuable.
 Clean as it is, the Oprah show is not for everyone. The show’s main viewers are middle-class Americans. Most of these people have the time, money, and ability to deal with life’s tougher problems. Jerry Springer, on the other hand, has more of a connection with the young adults of society. These are 18-to-21-year-olds whose main troubles in life include love, relationship, sex, money and drug. They are the ones who see some value and lessons to be learned through the show’s exploitation.
60. Compared with other TV talk shows, both the Jerry Springer and the Oprah Winfrey shows are ________.
 A. more interesting   B. unusually popular
 C. more uninviting   D. more informal
61. What is the audience’s reaction about the social problems that Jerry Springer talks about?
 A. They are interested in them.
B. They are not ready to face them.
 C. They are cold to them.
D. They want to get away from them.
62. Which of the following topics is the most suitable one for the Oprah show?
 A. Cheating.            B. A love story.
 C. Physical check-up.        D. A traffic accident.
63. From the passage we learn that the two talk shows _________.
 A. are the only ones of their kind
 B. exploit weaknesses in human nature
 C. appear at different times of the day
 D. have their own specific viewers
C
A secondary modern school and an inner-city comprehensive school share the honors for the most improved results in England.
The North School raised its pass rate from just 9 per cent three years ago to 60 per cent last summer. Its results jumped by 37 percentage points between 2003 and 2004. Simon Murphy, the head teacher, says, “All the ducks are beginning to come into line. Some of the early measures that were taken when I arrived have had their effect this year.”
Murphy said that teachers had worked hard to improve discipline (
纪律) and to encourage the students by introducing courses that are more related to their interests.
“There has also been a big focus on what this school stands for and what is learned. A lot of our turnaround has been to do with making sure that what the students do day after day, every day, is to learn. That was not always the case before,” he says.
“We are on a task to maintain our success now. The most important thing for me is that our children feel a sense of success. There was fairly low self-respect when I came here for an interview but I could see that they could and should be doing better.”
The Government classifies Sir John Cass as a “school in challenging circumstances” because 70 percent of the pupils are eligible for free school meals and come from families where English is not the first language.
Sir John Cass was rated the best in England in 2003 for the progress, or “value added”, made by children since entering the school at 11. Evans said, “We check each student every term for progress so that we can see how much they have moved on. We are getting closer to personalized learning.”
64. What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?
 A. All the ducks are learning to stand in a straight line.
 B. All the ducks are waiting in line to be fed.
 C. All the students are beginning to know how to behave well.
 D. All the students are waiting to be allowed into the school.
65. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
 A. Before the head teacher Murphy came, the students had low self-respect.
 B. Murphy believed that the students could achieve a lot.
 C. In Sir John Cass, a student’s progress is checked every term.
 D. Two in every three students in the North School enjoy free school meals.
66. The following are all successful methods used by the North School EXCEPT that ________.
 A. all the teachers work hard to improve discipline and to encourage students
 B. making sure that the purpose of every day is for the students to learn something
 C. the school introduced courses that the students are interested in
 D. the school is getting closer to personalized learning
67. The underlined word “eligible” in Paragraph 6 probably means “________”.
 A. responsible    B. qualified     C. anxious     D. ready for
D
Among all the malignancies (
恶性肿瘤), lung cancer is the biggest killer: more than 10,000 Americans die of the disease a year. Giving up smoking is one of the obvious ways to reduce the risk, but another answer may lie in the kitchen. According to a new report, even heavy smokers may be protected from developing lung cancer by a simple dietary measure: a daily portion of carrots, spinach or any other vegetable or fruit containing a form of vitamin A called carotene (胡萝卜素).
 The finding, published in the British medical journal The Lancet, is a part of a long-range investigation of diet and disease. Since 1957 a team of American researchers has monitored the dietary habits and medical histories of 2,000 middle-aged men employed by the Western Electric Co. in Chicago. Led by Dr Richard Shekelle of Chicago’s Rush-Presbyterian-St. Luke’s Medical Center, the researchers recently began to sort out the links between the subjects’ dietary patterns and cancer. Other studies of animals and humans have suggested that vitamin A offers some protection against lung cancer. The connection seems logical, explains Shekelle, since vitamin A is essential for the growth of the epithelial (
上皮的) tissue that lines the airways of the lungs.
 But the earlier research did not distinguish between two different forms of the vitamin. Preformed vitamin A is found mainly in liver and dairy products like milk, cheese, butter and eggs. But vitamin A is also made in the body from carotene, which is abundant in a variety of vegetables and fruits, including carrots, spinach, squash (
南瓜), tomatoes, sweet potatoes and apples.
 In the Western Electric study, Shekelle and his colleagues found few connections between the incidence of lung cancer and the consumption of foods containing preformed vitamin A. But when they examined the data on carotene intake, they discovered a significant relationship. Among the 488 men who had the lowest level of carotene consumption, there were fourteen cases of lung cancer; in a group of the same size that ate the most carotene, only two cases developed. The apparent protective effect of carotene helps even longtime smokers, but to a lesser degree.
 Further studies will be necessary before the links between lung cancer and carotene can be firmly established. In the meantime, researchers warn against large numbers of vitamin A pills, because the tablets contain a form of the chemical that can be extremely poisonous in high doses. Instead, they advise a well-balanced diet that includes foods rich in carotene. For a smoker, half a cup of carrots every day might make the difference between life and death.
68. Which of the following might be most helpful for people to avoid getting lung cancer?
 A. Eating vegetables containing carotene every day.
 B. Giving up smoking right now.
 C. Eating more fresh fruits every day.
 D. Eating a simple everyday diet.
69. From Paragraph 2 we can learn that ________.
A. Shekelle has been researching lung cancer since 1957
B. the links between diet and lung cancer were discovered by Shekelle himself
C. Shekelle got the finding after monitoring 2,000 men for many years
D. the researchers have investigated the relationship between diet and disease for half a century
70. Which of the following kinds of food is rich in preformed vitamin A?
 A. Spinach.    B. Potatoes.    C. Milk.      D. Apples.
71. The examinations on groups of people of the same size showed that ________.
A. few people got lung cancer because most of them have a well-balanced diet
B. the incidence of lung cancer is closely related to the intake of carotene
C. the intake of carotene has little protective effect on longtime smokers
D. the result of the earlier research is false and of no use
72. Which of the following statements is NOT true according to the last paragraph?
 A. You must not take large numbers of vitamin A pills.
 B. A well-balanced diet including foods rich in carotene is good for your health.
 C. The links between lung cancer and carotene have been firmly established.
 D. A half-cup of carrots every day might be very helpful for a smoker.
E
Long ago, men knew of a few things that could cause a kind of sleep, but these anesthetics (
麻醉药) were weak. They could not be given in too large amounts because they often caused death. If only a little was given, the sick men would still feel pain. So these old anesthetics were almost useless. Operations without anesthetics usually had to be done and the person operated on could feel all the pain.
Any operation in those old days was very difficult. The doctor had to work while the sick man’s body moved nearly all the time. How could a doctor do any operation carefully and quickly in conditions like these? When we also remember that the open cuts were not kept clean, and that even the doctors’ clothes were usually very dirty, we are not surprised to hear of a large number of deaths.
Today, however, we need not worry about feeling pain during an operation. There are all kinds of anesthetics which can easily cause the sick man to fall into a kind of sleep, and when he wakes, the operation is finished. A man can, in some operations, talk about his life’s experiences to a friend while the doctors are cutting open the lower part of his body. One doctor even managed to cut off his own leg.
73. Operations in old days were difficult because _________.
A. doctors didn’t know how to do operations
B. the sick men’s body moved nearly all the time
C. the sick men didn’t want to sleep
D. doctors didn’t have anesthetics
74. Which of the following things was NOT a reason for a large number of deaths?
A. The patients didn’t obey the doctors’ order.
B. The open cuts were not kept clean.
C. The doctors’ clothes were not clean enough.
D. The doctors couldn’t operate carefully and quickly.
75. Today because of effective anesthetics, ________.
 A. doctors often do operations
 B. patients don’t need operations
C. people needn’t worry about their health
D. there is no pain in operations at all

第四部分 写作(共两节,满分35)
第一节 短文改错(10小题;每小题1分,满分10)
Dear Editor,
I am a high school student. I am in trouble now
and I want your advice. Some days before, one    76. ___________
of my classmate told me that he wanted to stop  77. ___________
the school and start his own business. I know  78. ___________
that it is hard of me to make him change his mind  79. ___________
because he is good at his studies. In my opinion,   80. ___________
no matter how difficulty we meet in our studies,   81. ___________
we shouldn’t give up halfway. Do you agree me?   82. ___________
Would you please be as kind as to teach me how 83. ___________
to persuade him to change his decision? I’m looking  84. ___________
forward to hear from you as soon as possible. 85. ___________
Yours sincerely,
Tang Ling
第二节 书面表达(满分25)
时间是无价之宝,浪费时间就是浪费生命。请以 “The value of time”为题,写一篇100词左右的英语短文。每段的中心句已经给出。
1. Time is even more precious than money.
2. We should make full use of time.
3. There are a lot of people who waste their time.
4. We should get into the good habit of saving time.
(
特别提示:参考答案见下期B1)
高中二年级第13-14单元综合测试题参考答案及重点解析
21-25 ADDBA 26-30 ADADC 31-35 ACABD
36-40 ADACB 41-45 ABACD 46-50 BBCAA 51-55 BCDAA 
56-60 DBABB 61-65 ACDCD 66-70 DBADC 71-75 BCBAD
(76-85 One possible version) 76. before
ago 77. classmateclassmates 78. 去掉the 79. offor 80. is后加not 81. howwhat 82. agree后加with 83. 第一个asso 84. √ 85. hearhearing
书面表达 (One possible version)
The value of time
A proverb says, “Time is money.” But in my opinion, time is even more precious than money. When money is spent, we can earn it back. However, when time is gone, it will never return. This is the reason why we must save time.
It goes without telling us that the time at our disposal is unusually limited. Hence, even an hour is extremely precious. We should make full use of our time to do useful things. As students, we must devote our time and engage to our studies so as to serve the society and our nation in the future.
It is a pity that there are a lot of people who do not know the importance of time. They spend their precious time smoking, drinking and gambling. They do not realize that wasting time is equal to wasting part of their valuable life.
In a word, we should get into the good habit of saving time. Do not put off what can be done today until tomorrow. Laziness will not only bring us failure but also lead us to the road of poverty.

重点解析
21. A
。本题考查It takes sth to do sth句型,意为做某事需要……”what引导表语从句又在从句中作takes的宾语。句意为毅力是一种品质,是做好一切事情所需要的
22. D
result from意为起因于benefit from意为得益于suffer from意为遭受……”
  rescue from
意为救出……”。根据句意毫无疑问许多病人受益于有规律的锻炼,例如散步、跑步、游泳等等,可知答案选D
23. D
be absorbed in意为专心于。此题为形容词短语作伴随状语。句意:我打开门,发现女儿躺在沙发上,专心读小说。
24. B
。第一空用which引导非限定性定语从句,第二空用what引导表语从句并在从句中作主语。句意:不久前才发明的那款手机使得我们的生活方便多了。
25. A
available意为可利用的;可得到的。句意:我要预订去北京的卧铺票。对不起,先生,我们目前什么票都没有。
26. A
。现在分词作结果状语,表示意料之中的结果。句意:美国平均每年有800次龙卷风,造成大约80人死亡,1500人受伤。
27. D
。此题考查强调句。被强调的部分是时间状语during the last thirty yearsthat。句意:外出度假的风俗习惯是最近30年形成的。
28. A
break down 意为分解break in意为打断,破门而入break off意为中断break out意为爆发。根据句意如果实现大目标有困难的话,那么,把它们分成小的能达到的目标,可知答案为A
29. D
demand意为要求,后可接to do sth,但不能接sb to do sth,此处为被动,故为to be told
30. C
。第一空用should, must均可,根据主将从现的原则,第二空用will。句意:我应该告诉你,如果你继续像这样赌博,你终将输掉所有的财产。
31. A
come up with意为提出;想出put up with意为忍受keep up with意为跟上;与……保持一致catch up with意为赶上。根据句意迈克的生意进展如何?”“非常顺利,他总能想出促销的新点子,可知答案为A
32. C
must表推测只能用于肯定句;shouldn’t have done意为本来不该做某事却做了needn’t have done 意为本来不需要做某事而实际却做了can’t have done 表示不可能做了某事。根据句意史密斯教授不可能去北京了,因为,我刚才还和他在办公室说话呢,可知答案为C
33. A
。本题考查情景对话。根据句意可知,答案选A
34. B
。介词by跟动词mean 构成固定用法,如:What did he mean by that remark? 他那样说是什么意思?句意:生活就像体育运动,我的意思是说,生活是充满剧烈竞争的事情。爱拼才会赢! 
35. D
。根据时间状语during World War II可知用一般过去时。treat与主语Jews之间是被动关系,因此用被动语态。句意:第二次世界大战期间,爱因斯坦离开德国去了美国,那时犹太人在德国受到极大的歧视。
36. A
。文章第一句说我作决定需要很长时间,所以不能很快决定事情。
37. D
。根据第一段可以判断出此句的意思,有人说这是不好的。
38. A
。根据前句可知,此处是指他们很快就作出了决定。
39. C
how用来修饰complicated,后面是一个从句。
40. B
。既然能很快作出决定,当然时间很短。
41. A
。根据下文他们确信所作的决定是正确的可知,他们是说已经考虑好了一切事情。
42. B
。根据前面的they are sure可知,他们确信自己作出了一个好的决定。
43. A
。他们说的那么快就作出决定,我对他们的自信感到很惊讶。
44. C
it指代前面提到的很快作决定的那种情形。
45. D
。如果情况不复杂,事情不难办的话,我能够明白的。
46. B
make a decision意为决定下来, 作出决定; 下决心
47. B
。我尽力获得所有能够获得的事实,用facts
48. C
。根据语境可知,此处表示与人们交谈
49. A
。当先行词是everything等不定代词时,定语从句的关系代词用that
50. A
。有时我的朋友想对我施加影响。
51. B
。根据后半句但我自己作决定可知,前句表示我听他们的意见
52. C
。有时我作决定需要很长时间。根据上下文可知,并不总是这样,因此用sometimes
53. D
but表示转折。但是我不经常改变主意。
54. A
change one’s mind意为改变主意
55. A
。他们任何事情都不敢作决定。
56. D
。由表格第一项中People with scores of 720 or higher will have a good chance of obtaining loans at the best interest rate可知,积分在720或以上者可享受优惠利率的贷款。
57. B
。根据文章第二段… there are many additional factors besides your credit score that companies use to determine your credit risk … 可以判断,答案为B
58. A
。根据文章第二段In general, a score of 720 or above is considered a very good credit score可知,比720分更高的分数也有更多的好处,因此A项表述错误。
59. B
。根据表格中The average person has credit scores in this range …可知,信用卡积分在680-720之间的人占多数,因此答案为B
60. B
。根据文章第一段 … while at the same time standing out above the rest than the Jerry Springer and the Oprah Winfrey shows可知,答案为B
61. A
。根据文章第二段 … yet people are willing to eat up the troubles of other people’s lives可知,答案为A
62. C
。根据文章第三段The show is mainly about the improvement of society and the quality of life可知,C项属于生活质量方面的话题,其他几项与此节目无关,因此答案为C
63. D
。根据文章内容,特别是最后一段的内容可以判断,这两档节目是针对某一特定人群开设的,由此可推断出答案为D
64. C
。根据上下文可知,这句话意在说明学生们都知道守纪律了,因此答案为C
65. D
。根据文章第六段内容可知,D中的学校应该为Sir John Cass
66. D
。根据文章第七段We are getting closer to personalized learning可知,D项中提到的个性化学习是Sir John Cass的。
67. B
。根据语境可以猜测eligible表示符合条件的70%的学生都符合在校免费就餐的要求。因此答案为B
68. A
。根据文章第一段 … by a simple dietary measure: a daily portion of … containing a form of vitamin A called carotene可知,答案为A
69. D
。根据文章第二段Since 1957 a team of American researchers has monitored the dietary habits and medical histories of 2,000 middle-aged men … 可知,答案为D
70. C
。根据文章第三段Preformed vitamin A is found mainly in liver and dairy products like milk, cheese, butter and eggs可知,答案为C
71. B
。根据文章第四段But when they examined the data on carotene intake, they discovered a significant relationship可知,答案为B
72. C
。根据文章最后一段Further studies will be necessary before the links between lung cancer and carotene can be firmly established可知,答案为C
73. B
。根据文章第二段The doctor had to work while the sick man’s body moved nearly all the time可知,答案为B
74. A
。文章第二段的后半部分指出了手术台上死亡的原因,只有A项所表述的内容是错误的。
75. D
。根据文章最后一段Today, however, we need not worry about feeling pain during the operation可知,今天有了麻醉药品,病人就不会在手术中感到痛苦了。




来源:荣县中学  编辑:江志琼
相关文章
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT 2008 四川省荣县中学校版权所有 四川省荣县中学校8211联合设计制作
地址:四川省荣县旭阳镇文庙街110号 备案序号:蜀ICP备07000966号 邮政编码:643100
Email:rxzxbgs@126.com 联系电话:0813-6201508