>> 首页 >> 荣县中学英语校园网 >> 试题精选 >> 高二同步试题 >> 文章正文
高二第15单元测试题
发表时间:2008-9-27 21:38:59 来源:荣县中学 编辑:江志琼
点击/评论:5299/0

第一节 语法和词汇知识 (15小题;每小题1分,满分15)
21. ________ no need for us to discuss the problem again. It has already been settled.  
 A. It has   B. There is   C. It is     D. There has
22. — Have you been wasting time on computer games again?
— ________. I’ve been studying a lot and I need a break. 
A. No way    B. Not really    C. I don’t agree   D. I couldn’t agree more
23. Having finished their morning work, the clerks stood up behind their desks, _________ themselves.                               
 A. expanding B. extending C. expressing D. stretching
24. _______ how to pronounce the word “plough”, the French looked it up in a dictionary.
 A. Having not known   B. Knowing not
 C. Not know       D. Not knowing
25. — What time should I come home?
—________. However late you are, I’ll wait for you.              
A. It’s your opinion B. Do as you see fit
C. Glad to hear that D. That’s your decision
26. Two children were missing last night while playing in the street. The police are now ______ the matter.                               
A. seeing through  B. working out    C. looking into    D. watching over
27. Qingdao, _______ on the west coast of the Pacific Ocean, is an important economic center and a seaport city.                              
  A. located     B. locating      C. being located    D. to be located
28. — How do you keep fit?
— By having a healthy diet and _________ regularly.              
A. turning out B. working out C. giving out D. going out
29. Mr Smith always does everything he can ________ others, in return, he is respected by everyone here.                             
  A. help B. to help C. helping D. helped
30. — I’d like to buy a bicycle for my daughter.
  — Well, sir. We have got several models ________.              
  A. to be chosen   B. to choose  C. to choose from   D. to have chosen
31. _________ a symbol of the West, Valentine’s Day is becoming big business in China.
 A. Once considered B. Once considering C. Considering D. Consider
32. I call my parents _________, even when we only have a chat about something like food and
weather.                               
 A. more and more B. by and by  C. step and step  D. now and then 
33. — Look! Black clouds are ________ in the sky. It is going to rain.
— Sure. If only we hadn’t gone out.                     
A. gathering B. collecting C. scattering D. spreading
34. Getting tired _______ working day and night, I often dream _______ going to a place where I can have a good rest.                          
 A. of; out B. of; of C. from; about D. with; of  
35. — What do you think made Karolin so upset?
  — ________ her new Mp4. It’s her birthday present.              
A. As she lost B. Lost     C. Losing D. Because of losing
第二节 完形填空 (20小题;每小题1.5分,满分30)
As I start to write, a motto comes into my mind, “Good friends always stand by each other during the tough times.” Actually, it is definitely true,  36  for me. I will never forget my best friend Daniel. During those days, I was in a  37  about the meaning of life. I even did not know what to do and why I had to do something. Life for me was such a big  38  that no matter how hard I thought about it there was no good answer. I had to shoulder too much  39  and I did not want to fall short of my parents’ expectations. However, a series of failures  40  me. I felt like nobody and  41  nothing. Even worse, I was thinking of suicide. When I was lost, tormented and felt  42  in the world, Daniel was the only person who  43  my problem. He came to me and told me that everyone  44  me. He tried to make me believe in him, so I would open up and tell him something  45  in my heart. I really did so and I felt much  46  because I knew that I was not alone and there was a friend  47  by me who would help me out.
One day, he asked me out to  48  a hill with him. On that hill, he told me, “Everyone thinks of the meaning of life, but the meaning  49 . Maybe you need to spend your whole life to search for your own answer. You may succeed,  50  you may fail. But life is not about success. What is more important is the  51  in getting that result.” I was suddenly enlightened. We all  52  very hard every day to make money, to gain power and recognition. We  53  our health, time with our family, time to appreciate the surrounding beauty and the hobbies we love. One day when we look back, we will  54  that we don’t really need that much, but then we can’t turn back the time for what we have missed. From that day on, life for me became more  55  because I learnt to cherish my lifelong friend who I laugh with and depend on to enjoy life.
36. A. at last   B. at first   C. at least  D. at most
37. A. puzzle   B. myth C. web  D. way
38. A. promise   B. situation C. achievement  D. problem
39. A. care   B. stress C. work    D. love
40. A. confirmed   B. strengthened C. discouraged  D. improved
41. A. deserved   B. accomplished C. arrived   D. admired
42. A. lonely   B. afraid C. alive  D. amazed
43. A. solved    B. raised C. noticed  D. overlooked
44. A. cared about   B. talked about C. knocked about  D. thought about
45. A. highly    B. far   C. deeply  D. deep
46. A. worse   B. better C. later  D. harder
47. A. waiting   B. watching C. standing  D. passing
48. A. jump   B. slip   C. climb  D. dive
49. A. disappears   B. loses C. decreases  D. differs
50. A. and   B. or C. but   D. though
51. A. process   B. schedule C. progress   D. procedure
52. A. dash    B. wish  C. rush  D. push
53. A. judge    B. neglect C. miss   D. forget
54. A. recognize   B. consider C. realize  D. prove
55. A. fantastic    B. grand   C. spectacular  D. beautiful

第三部分 阅读理解(20小题;每小题2分,满分40)
A
There is simply no better country in the world to celebrate Christmas than Finland. This is after all the one and only true home of Santa Claus whose Arctic Circle Village near Rovaniemi is full of visitors at all times of the year, but especially during the coming festive season.
From the glistening Christmas street in Helsinki and the capital’s bars and cafes to the gathering snow on the hills of the north, with the flickering spectacle of the Northern Lights overhead, Finland’s Christmas magic is simply unmatched.
Some seasonal highlights:
1) Opening celebrations for the Christmas Season held at the recently enlarged Santa Claus Village near Rovaniemi begin at 16:00 on Saturday, November 24. But remember, you can visit Santa here at any time of the year, not just at Christmas.
2) The popular Helsinki outdoor skating rink (
溜冰场) in the Railway Station Square opens again this year, from the end of November until mid-March.
3) The pre-Christmas celebrations of Swedish-speaking Finns end in the Lucia festival, which has its origins in Sweden. Lucia Day is celebrated on December 13 when the Lucia maiden makes her appearance at the head of a procession on the steps of Helsinki’s Lutheran Cathedral.
4) The traditional official declaration of Christmas Peace is held in the Old Great Square in Turku, south-western Finland, at 11:30 on Christmas Eve, December 24.
5) On Christmas Eve, in cemeteries across the country, relatives of departed loved ones gather to light candles on graves. Head for Helsinki’s Hietalahti cemetery to witness this memorable and gently touching view!
6) On New Year’s Eve in Helsinki and all over the country, the skies light up with a massive firework display at midnight. Find a place with a good view — the Senate Square is a popular gathering spot — and wrap up warm to enjoy the show.
56. What does the writer want to tell us in Paragraph 1?
A. Finland is the most suitable place to celebrate Christmas.
B. There is no good place to celebrate Christmas in the world.
C. Finland is the true home of Santa Claus.
D. The Arctic Circle Village is full of visitors during the festive season.
57. If you are interested in the Lucia festival of the Swedish-speaking Finns, you’d better be in Finland on     .
A. December 25th  B. December 13th   C. any day     D. December 24th
58. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. The home of Santa Claus is full of visitors all year except during the festive season.
B. The Helsinki outdoor skating rink opens all year round.
C. The pre-Christmas celebrations of all Finns end in the Lucia festival.
D. Christmas Peace is usually declared officially in the Old Great Square.
59. The underlined word “touching” in the passage can be replaced by     .
A. fighting     B. moving      C. crying      D. burning
B
In traditional education, the teacher may feel that the students are not very grown-up. Usually, teachers are older than students, and teachers feel that students are young and do not know very much about the world. The teachers feel that they must tell the students what to do most of the time, and that they must make the students study specific things. In open education, the teacher’s feelings are very different. These teachers feel that the students are individuals first, and students second. They expect the students to be responsible for the things that they do. The teacher allows the students to decide what they want to do, and does not make them study specific subjects or things. The teacher lets them decide what to study and how much to study.
The second part of the idea of open education has to do with what the teacher does in the classroom. In the traditional classroom, the students are told what to do. There is a list of things that the students must do to finish the class. There are rules made by the teacher that the students must follow, even if the students see no reason for the rules. In open education, the teacher allows the students to choose what to do. There are no specific things for the students to do. There are no traditional rules made by the teacher. The students are allowed to discover subjects in the open classroom, instead of being made to study them.
There are some very good things about open education. This way of teaching allows the students to grow as people, and to develop their own interests in many subjects. Open education allows students to be responsible for their own education. Some students do badly in a traditional classroom. The open classroom may allow them to enjoy learning. Some students will be happier in an open education school. They will not have to worry about grades or rules.
But many students will not do well in an open classroom. They will not make good use of open education. Because open education is so different from traditional education, these students may have a problem getting used to making so many choices. For many students it is important to have some rules in the classroom. They worry about the rules even when there are no rules. Even a few rules will help this kind of students.
So far some of the good points and bad points of open education have been explained. I think that open education is a good idea, but only in theory. What do you think?
60. The passage mainly tells us about     .
  A. traditional education         B. open education
  C. two kinds of learning methods     D. two different types of education
61. In traditional education, the teachers consider that they should     .
  A. tell the students everything
  B. praise the students all the time
  C. tell the students what to do most of the time
  D. let the students find their own learning method
62. What’s the theory of open education?
  A. The students should be responsible for what they do.
  B. The students are human beings first, and students second.
  C. The students’ feelings and ideas are most important.
  D. The students can do whatever they want to do.
63. The author’s attitude towards open education is     .
  A. supportive    B. neutral     C. pessimistic    D. negative
C
Barbara Jordan, a lawyer, educator and member of Congress, was well known for her powerful, thoughtful speeches. During her long political career, Barbara Jordan worked for social change. She sought to use her political influence to make a difference for all Americans. Barbara Jordan was the first African-American woman to be elected to the United States Congress to represent Texas. In 1974, she gained national recognition as a member of the congressional committee investigating President Richard Nixon.
Barbara Jordan was born in the southern city of Houston, Texas in 1936. She was the youngest of three daughters. Her father was a Baptist minister. He taught her love of family, faith, music and language. As a child, Barbara’s parents pushed her to succeed. Barbara Jordan said her parents would criticize her for not speaking correct English. They urged her to become a music teacher, because they said that was the only good job for a black woman at that time. Her sisters did become music teachers. Barbara Jordan, however, explained later that she wanted to be something unusual. At first she thought about being a pharmacist, a scientist who is an expert in medicines. But her future career was not related to medicine at all, but politics. Barbara Jordan considered herself a teacher first, above all else. By her example, she taught all Americans about the importance of one’s beliefs and the power of truth.
Barbara Jordan developed pneumonia (
肺炎) caused by blood cancer, and died on January 18th, 1996. She was fifty-nine. She was buried wearing the Presidential Medal of Freedom. It is the highest non-military honor given to Americans and President Clinton had presented it to her in 1994. At the funeral ceremony, former Texas Governor Ann Richards said, “There was simply something about her that made you proud to be part of the country that produced her.”
64. Barbara Jordan devoted herself to     .
  A. medical research         B. political reform
C. social change           D. law teaching
65. From her parents, Barbara Jordan learned how to     .
  A. be a music teacher         B. be a pharmacist
  C. be faithful to herself         D. go on with her political career
66. What kind of job did Barbara Jordan do in her life?
  A. A saleswoman.   B. A pharmacist.   C. An investigator.  D. A governor.
67. Barbara Jordan was awarded the Presidential Medal of Freedom because     .
  A. she once acted as a helper for President Clinton
  B. she did some things which Americans take pride in
  C. she was the first black woman elected to Congress
  D. she invented some medicine to treat an incurable disease
D
When couples disagree about money, trouble soon follows.
 Experts find that money is one of the main topics that cause people to quarrel. Consider these discussion-starting questions:
1. Do you have the same money arguments over and over? If so, chances are there’s more to the conflict than meets the eye. For example, behind Terry’s worries about money was her deep fear that she couldn’t trust Charlie to be there for her and her children. Determine the real issue in your marriage, and solve it directly.
2. Is a change in lifestyle causing your quarrels? Money conflicts are often connected to changes in life such as the birth of a baby, a job shift, a raise, a wife’s losing work, or the start of college tuition payments. Even positive life events may require financial readjustments. Try to forecast these events and keep a step or two ahead of them. Ask yourselves: How will we change our lifestyle after the baby is born? When my raise comes through, does it make sense to buy a house?
3. What are you really angry about? Are you upset that your spouse (
配偶) spent $30 on a vacation souvenir that you consider junk? Or are you angry that every vacation is up to him alone? The more specific you are about what’s bothering you, the less likely you’ll slip into broadside blaming or tit-for-tat accusations, such as, “You always ...” or even “If you can buy an MP3 player, then I can buy this pair of shoes.”
However, once you discuss your feelings calmly and listen without judgment to your spouse’s thoughts, you’ll be better able to find a way out of that financial dead-end. Set aside time for a series of discussions. If tempers begin to flare, table the talk until you both cool off.
68. According to the passage, if a couple always have the same money arguments,     .
A. they will have to divorce finally
B. they will probably come to conflicts
C. they will solve the problem immediately
D. they will worry about their children
69. What does the author really want to tell us in Paragraph 1?
A. Money is so important that nobody can live without it.
B. If a couple is short of money, they are likely to quarrel.
C. A quarrel may occur when couples have different opinions on money.
D. Quarrels over money between couples can’t be avoided.
70. If there is a change in lifestyle, a couple should     .
A. determine the real issue in their marriage and solve it directly
B. consider quarrels a necessary part of their life
C. not care how each of them deals with money
D. make financial readjustments ahead of the change
71. The passage can most probably be found in     .
A. an advertisement  B. a storybook    C. a magazine   D. a science report
72. The underlined word “table” in the last paragraph probably means “     ”.
A. put off                B. have a dinner
C. find a table and sit down         D. make a timetable
E
Four hundred and three babies are crying loudly. Do you know how to make them quiet in 41 seconds? There is an amazing new product on sale in Japan which does exactly this. It is an LP (a long-playing record) of sounds from inside a mother’s body, which a hospital doctor recorded. In tests the doctor played the LP to 403 crying babies. After 41 seconds not one baby was crying and 161 of them were sleeping.
 The record began as an experiment by Professor Hajime Minooka of the Nippon Medical University near Tokyo. He was looking for something natural that helps newly-born babies go to sleep. The sound of the mothers’ heartbeat and other body sounds are the things that babies hear when inside their mothers. They feel safe and happy when they hear these sounds again. And they go to sleep.
 Hospitals in Osaka and Tokyo are using the LP. 10,000 young couples are using it too. Toshiba Music Company that makes and sells the records is very happy. One and a half million couples marry every year in Japan. Many will have babies, so the LP will definitely be a hit!
73. After the LP was played, the proportion of the 403 babies falling asleep after 41 seconds was about ________.
 A. one fifth B. one third C. two fifths   D. a half
74. When hearing the LP sounds, the babies feel ________.
 A. the sounds are their mothers’ voices
 B. as if they were inside their mothers
 C. the music is natural and soft
 D. they are sleeping together with their mothers
75. From the last paragraph we learn that ________.
 A. the LP has been popular in Japan
B. about 150,000 babies are born in Japan every year
C. the price of the LP is going down
D. the LP will have a very large future market

第四部分 写作(共两节,满分35)
第一节 短文改错(10小题;每小题1分,满分10)
Two millions American women enter the work force      76. __________
every year. The workers included all ages and backgrounds:     77. __________
college graduates starting their careers, young housewives     78. __________
be anxious to increase the family income, society       79. __________
women in search a good reputation, and older women       80. __________
who have lost their husbands or who can stand their empty    81. __________
houses after the last child have left. Altogether, more       82. __________
than half of the women in the US are now working and      83. __________
hunting for jobs. Because most of them are still holding      84. __________
tight to the womanly jobs, a growing number of pioneers      85. __________
are coming into other fields.
第二节 书面表达(满分25)
根据下面内容,写一篇发言稿,向外宾介绍你校情况。
1.
岐山高级中学是一所省级标准化高中(provincial standardized senior school),该校有3个年级73个班级,4000多名学生,200多位教师。
2.
学校配有现代化的教学设备,有语音室(sound labs)、微机室和各种各样的实验室。
3.
学校还有一所大的图书馆和阅览室,同学们可以借书和看各种报刊杂志。
4.
为了培养同学们的学习兴趣,学校还组建了各种各样的学习小组,有数学、英语、物理、语文、生物、音乐、美术等。
5.
学校还有两个大操场,供同学们课后锻炼身体。
注意:词数120左右,开头已给出,不包括在总词数内。
Ladies and gentlemen,
Welcome to our school. Now let me tell you something about our school.
Qishan Senior Middle School …                   
高中二年级第15单元测试题参考答案及重点解析
21-25 BBDDB 26-30 CABBC 31-35 ADABC
36-40 CADBC 41-45 BACAD 46-50 BCCDB 51-55 ADBCD 
56-60 ABDBD 61-65 CBDCC 66-70 CBBCD 71-75 CACBD 
(76-85 One possible version) 76. millions
million 77. includedinclude 78. √ 79. 去掉be 80. search后加of 81. cancan’t 82. havehas 83. andor 84. BecauseAlthough 85. tighttightly
书面表达 (One possible version)
Ladies and gentlemen,
Welcome to our school. Now let me tell you something about our school.
Qishan Senior Middle School is a provincial standardized senior school. There are three grades with over 4,000 students studying in 73 classes and we have more than 200 teachers. The school is equipped with modern teaching equipment. We have sound labs, computer rooms and all kinds of experiment rooms. Besides, there is a big library and a reading room in our school, where we can borrow books and read all kinds of newspapers and magazines. In order to develop our interest in study, the school has formed different kinds of study groups. We can make our choice according to our own interests in maths, English, physics, Chinese, biology, music, art and so on. What’s more, we have two big playgrounds, where we can take exercise after class.

重点解析
21. B
There is no need (for sb) to do sth是一个常用句型,意思是没有必要……”。句意为我们没必要再讨论这个问题了。已经解决了。
22. B
。本题考查交际用语,根据语境可知答案选B
23. D
expand意为扩大;膨胀extend意为延伸express意为表达stretch意为伸展stretch oneself 意为伸懒腰。句意:完成了早间工作之后,职员们站到桌子后面伸伸懒腰。 
24. D
know与主语之间是主动关系,且与谓语动词looked up同时发生,因此用现在分词的一般时,其否定结构为not +现在分词。句意:不知道怎样发‘plough’这个词的音,这个法国人查了字典。
25. B
Do as you see fit.你看着办吧!句意:我应该几点回家呢?你看着办吧!无论多晚,我都等你。
26. C
see through意为看透;识破work out意为解决;制订look into意为调查watch over意为看守;看护;照管。根据句意两个孩子昨晚在街上玩时失踪了。警察正在调查此事可知答案为C
27. A
located onwhich is located on的省略形式,作定语。句意:位于太平洋的西海岸的青岛是重要的经济中心和海港城市。
28. B
work out是短语动词,意为锻炼;训练。句意:你怎样保持身体健康?通过健康饮食和每天有规律地锻炼。
29. B
he canthat he can do的省略形式,作定语修饰everything,空白处用不定式作目的状语。
句意:史密斯先生总是做他能做的一切帮助别人,作为回报,他受到这儿所有人的尊敬。
30. C
。不定式(短语)作后置定语,常用主动形式表示被动意义。根据语境可知,是从几种型号中选择其一,故答案选C
31. A
。本题考查副词+过去分词作状语。consider 与主语Valentine’s Day之间是被动关系,因此用过去分词。句意:曾被视为洋节日的情人节如今渐渐成为中国的一个大产业。
32. D
more and more意为越来越多by and by 意为不久;很快(every) now and then 意为时不时地。根据句中的even when可知答案。句意:我时不时地给父母打电话,即使有时我们只是聊聊有关事务、天气之类的话。
33. A
gather“聚集,可用于指云朵聚集;collect 有计划、有选择地收集,根据句意可知答案选A
34. B
get tired of意为……厌烦get tired from意为……感到累dream of意为梦想。句意:厌烦了日日夜夜地工作,我常常想去一个可以好好休息的地方。
35. C
。本题考查动名词短语作主语。补全答语为Losing her new Mp4 made Karolin so upset
 
句意:你认为是什么使卡罗琳如此心烦?丢了新Mp4 那是她的生日礼物。
36. C
actuallydefinitely表达的预期很绝对,用at least缓解绝对语气,说明至少对作者而言是千真万确。
37. A
。根据下文作者的叙述可知,作者处于困惑中。
38. D
。根据后半句可推知,生活对作者来说是个大问题。
39. B
。根据后边的I did not want to fall short of my parents’ expectations可推测,作者承受太多的压力。
40. C
。由a series of failures可看出,失败使作者很泄气。
41. B
。根据I felt like nobody … (感觉我什么都不是) 可推测,作者觉得自己一事无成。accomplish侧重表示成功做某事。
42. A
。根据Daniel was the only person … 可知,除了Daniel外,作者无依无*,感到很孤独。
43. C
。根据 … came to me and told me … 可知,Daniel注意到作者的问题,而不是直接解决问题。
44. A
。根据行文可知,Daniel试图让作者知道别人也同样关心他。
45. D
。根据句子的意思可推测,Daniel唤起了作者内心深处的某些东西。
46. B
。根据I knew that I was not alone … 可知,作者感觉好多了。
47. C
stand by sb意思为站在某人一边,支持某人
48. C
。与hill搭配自然是climb
49. D
。从your own answer可推测,上句表示每个人生命的意义不一样
50. B
。你或者成功,或者失败。前后为并列关系,用or
51. A
。根据getting that result可推测,生命重在过程,而不是结果。
52. D
。根据to make money可知,我们每天都在奋力争取,用push hard
53. B
。根据目的状语to appreciate the surrounding beauty and the hobbies we love可知,我们为了欣赏……”忽略了健康、家庭……”
54. C
。可知One day when we look back可知回想过去会意识到……”
55. D
。根据because后面的内容可知,作者的生活越来越美好了。
56. A
。根据文章首句There is simply no better country in the world to celebrate Christmas than Finland可知,作者力图让更多的人了解芬兰,来芬兰过圣诞节。
57. B
。由文章Some seasonal highlights中的第三条Lucia Day is celebrated on December 13 …可知,答案为B
58. D
。由文章Some seasonal highlights中的第四条内容可知,D项内容是正确的。
59. B
。圣诞前夕人们奔向公墓悼念逝去的亲人,其场面令人难忘,让人感动,因此答案为B
60. D
。通读全文后可知,本文同时对比了传统教育和开放教育,因此答案为D
61. C
。根据文章第一段The teachers feel that they must tell the students what to do most of the time可知,答案为C
62. B
。根据文章第一段These teachers feel that the students are individuals first, and students second可知,答案为B
63. D
。根据文章最后一段I think that open education is a good idea, but only in theory可知,作者对开放教育抱着否定的态度。
64. C
。根据文章第一段During her long political career, Barbara Jordan worked for social change可知,Barbara Jordan积极投身于社会变革之中,因此答案为C
65. C
。根据文章第二段可知,Barbara Jordan的父母对她的英语错误提出批评,再结合本段最后一句话可知,其目的就是养成她的求真性格。
66. C
。根据第一段 … as a member of the congressional committee investigating President Richard Nixon可知,Barbara Jordan曾经做过调查员。
67. B
。根据最后一段中的Ann Richards的话,再结合第一段中的最后一句话可知,她做出了令美国人骄傲的事情。
68. B
。根据文章第三段If so, chances are there’s more to the conflict than meets the eye可知,答案为B
69. C
。第一段主要起到统领全篇的作用,概括了夫妇之间发生争端的原因之一——在钱的问题上有分歧。
70. D
。由文章第四段Try to forecast these events and keep a step or two ahead of them可知,专家认为针对这样的问题要做到未雨绸缪。
71. C
。本文类似于专家建议类的栏目,因此来自于杂志的可能性较大。
72. A
。根据最后一句话的意思如果脾气上来了,就等你俩都冷静下来后再谈可知,此处table 表示推迟
73. C
。实验的403名婴儿中有161人睡着了,比例为五分之二左右。
74. B
。根据文章第二段The sound of the mothers’ heartbeat and other body sounds are the things that babies hear when inside their mothers可知,答案为B
75. D
。根据文章第三段Many will have babies, so the LP will definitely be a hit可知,LP的需求量将会很大,因此答案为D




来源:荣县中学  编辑:江志琼
相关文章
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT 2008 四川省荣县中学校版权所有 四川省荣县中学校8211联合设计制作
地址:四川省荣县旭阳镇文庙街110号 备案序号:蜀ICP备07000966号 邮政编码:643100
Email:rxzxbgs@126.com 联系电话:0813-6201508