>> 首页 >> 荣县中学英语校园网 >> 试题精选 >> 高一同步试题 >> 文章正文
洛阳市名校联考:第一学年上学期英语月考试卷
发表时间:2008-10-3 21:49:58 来源:荣县中学 编辑:吕国生
点击/评论:4909/0

洛阳市名校联考:学年上学期英语月考试卷

 

一、单选填空(每小题1分,共25小题,计25分)

1. Yuan Ming Yuan, ______by the foreign invaders, used to be a beautiful park.

    A. destroying       B. destroyed       C. was destroyed    D. be destroyed

2. ----Have you had a good evening?

  ----Well, I ____ this film on television, but it's rubbish, so I think I'll turn it off now.

    A. watched      B. was watching    

    C. have been watching       D. had been watching

3. ----I usually go there by train.

  ----Why not ____ by boat for a change?

    A. to try going         B. try to go            C. trying to go    D. try going

4. I'm sure our wish will _____ sooner or later.

    A. be realized     B. be come true         C. carry out   D. change a fact

5. ----Would you mind helping me look for the missing bicycle?

  ----______.

    A. It doesn't matter        B. Not at all       C. Yes, with pleasure   D. No, no way

6.----What is happening in the new area?

----New houses ____ recently over there.

    A. are built            B. build            C. have build       D. have been built

7. Helen had to shout ____ above the sound of the music.

    A. making herself hear      B. to make herself hear

    C. making herself heard     D. to make herself heard

8. Lizzie was ____ to see her friend off at the airport.

    A. a little more than sad       B. more than a little sad

    C. sad more than a little       D. a little more sad than

9. The gentleman ____ you told me yesterday proved to be a thief.

    A. who          B. about whom       C. whom     D. with whom

 10. ----How much ____ the car _____?

   ----40,000 dollars.

    A. does; spend      B. does; pay            C. is; worth   D. is; cost

11. The old Olympic Games ____ the modern games came began in Greece.

    A. which            B. by which             C. in which         D. from which

12. ----We are now in the modern ____.

   ----Well, ____ waits for nobody.

    A. times; time      B. time; time           C. times; times     D. time; times

13. You'd better take some medicine with you ____ someone gets sick.

    A. in case          B. so that              C. as long as       D. once

14. ----My watch has stopped. What time is it now?

   ---Sorry. My watch ____. It ____ at the shop.

    A. is broken; is repaired       B. has broken; is being repaired

    C. is broken; is being repaired D. has broken; has been repaired

15. The gardener was called to tell the way ____ the poor dog had died.

   A. in which         B. of which             C. how     D. why

16. I'm sure the Miami Heat will  ____ the game over the Los Angeles Lakers.

   A. win          B. beat                 C. defeat  D. succeed

17. ----We're going to do some shopping, Will you ___ us?

   ----Sorry, I'm busy with the book.

   A. take part in     B. join in     C. join         D. take

18. The villagers ____ the soldiers ____ back from the front.

   A. welcome; to      B. welcomed; to         C. welcame; /  D. welcomed; /

19. The factory produces half a million pairs of shoes every year, 80% ____ are sold abroad.

   A. of which         B. which of             C. of them         D. of that

20. It is certain that he will ____ his father's business when he grows up.

   A. take over        B. think over           C. hand over       D. go over

21. My suggestion is that he ____ to see a doctor at once.

   A. goes             B. go                   C. will go         D. is going

22. Firework ____ the beauty of the festival night.

   A. added to         B. added up             C. added up to     D. added

23. ----Would you like to go for a walk with me?

   ----Just go by yourself. I'll watch the _____ football news on TV ____.

    A. later; latest        B. late; later         C. latest; later        D. lately; later

24.----____ you ____ to jump off the cliff?

   ----I am afraid not.

    A. Dare; /          B. Can; dare            C. Do; dare        D. If; dare

25. ____ many teenagers the cellphone is not only a useful tool but also a way to have fun and ____.

    A. To; to be cool       B. For; cool            C. As; be cool          D. To; be cool

  二、完形填空(每小题1.5分,共20题,计30分)。

    I was tired and hungry after a long day of work .

    When I walked into the living - room , my 12-year-old son looked  (26)  at me and said , "I love you . " I didn't know what to say .  (27 ) several seconds all I could do was to stand there and  (28)  down at him . My first thought was that he must need  (29 )  with his homework or he was trying to  (30)  me for some news .

    Finally I asked , "What was that all about ? "

    "Nothing , "he said . "My teacher said we should  (31 )  our parents that we love them and see what they say . It's  (32)  .

    The next day I called his teacher to find out more about this"experiment"and how the other parents had  (33)  .

    "Most of the fathers had the  (34)  reacting  ( 反应 )  as you did , "the teacher said . "When I first  (35)  we try this , I asked the children what they thought their parents would say . Some of them thought their parents would have heart trouble . The  (36)  is , "the teacher explained , "feeling loved is an important part of  (37)  . It is something all people  (38)  . What I'm trying to tell the children is that it's too  (39)  we don't all express those feeling . A boy should be  (40)  to tell his dad he loves him .

    The teacher , a middle - aged man , understands how  (41)  it is for some of us to say the things that would be good for us to say .

    When my son came to me that evening , I held on to him for  (42)  second . And just  (43)  he pulled away , I said in my deepest , most manly  voice , "Hey , I love you , too . "

    I don't know if saying that made either of us healthier , but it did feel pretty good . Maybe next time one of my children said "I love you ", it would not take me a whole  (44)  to think of the right  (45)  .

26 .    A . down           B . away             C . out             D . up

27 .    A . After          B . For              C . At              D . On

28 .    A . sit            B . get             C . look           D . knock

29 .    A . rest           B . time             C . help            D . paper

30 .    A . report         B . prepare          C . answer          D . excuse

31 .    A . help           B . tell             C . ask             D . make

32.     A . a matter       B . an experiment    C . a word         D. a sentence

33 .    A . said           B . reacted          C . done           D . explained

34 .    A . same           B . different        C . usual           D. common

35 .    A . suggested      B . agreed           C . allowed        D . planned

36 .    A . point          B . idea             C . way             D . cause

37 .    A . body           B . health           C . life            D . study

38 .    A . have           B . know             C . take           D . require

39 .    A . bad            B . good             C . late            D . early

40 .    A . fit            B . ready            C . worth           D . able

41 .    A . easy           B . much             C . often          D . difficult

42 .    A . a more      B . after      C . an exact     D . an extra  ( 额外的 )

43 .    A . before      B . after      C . because         D . if

44 .    A . day         B . week       C . afternoon       D . night

45 .    A . answer      B . key        C . reason          D . experiment

三、阅读理解(每小题2分,共20小题,计40分)

A

In the United States . 30 percent of the adult population has a "weight problem" . To many people , the cause is clear : We eat too much . But scientific evidence  ( 科学证明 )  does little to support this idea . Going back to the America of 1910 , we find that people were thinner than today , yet they ate more food . In those days people worked harder physically  ( 体力地 )  , walked more , used machines much less , and didn't watch television .

    Several modern studies , moreover  ( 此外 )  , have shown that fatter people don't eat more on average than thinner people . In fact , some investigations , such as a 1970 study of 3 , 545 London office workers , report that , on balance , fat people eat less than slimmer  ( 苗条 )  people .

    Studies show that slim people are more active than fat people . A study by a research group at Stanford University School of Medicine found the following interesting facts .

    The more the men ran , the greater loss  of body fat .

    The more they ran , the greater their increase  in food intake  ( 吸收 )  .

    Thus those who ran the most ate the most , yet lost greatest amount of body fat .

46 . What kind of physical problem do many adult Americans have ?

    A . They are too slim .         B . They work too hard .  

    C . They are too fat .          D . They lose too much body fat .

47 . Is there scientific evidence to support eating too much is the cause of a "weight problem" ?

    A . Yes , there is plenty of evidence .  

    B . Of course , there is some evidence to show this is true .

    C . There is hardly any scientific evidence to support this .

    D . We don't know because the information is not given .

48 . In comparison  ( 比较 )  with the adult American population today , the Americans of 1910 ____ .

    A . ate more food and had more physical activities  B . ate less food but had more activities

    C . are less food and had less physical exercises   D . had more weight problems

49 . What have modern medical and scientific researches reported to us .

A . Fat people eat less food and are less active .

B . Fat people eat more food than slim people and are more active .

C . Fat people eat more food than slim people but are less active .

D . Thin people run less , but have greater increase in food intake .

B

    Perhaps the most extraordinary building put up in the 19th century was the Crystal palace which was built in Hyde Park for the Great Exhibition of 1851. The Crystal Palace was different from all the other buildings in the world, for it was made of iron and glass. It was one of the biggest buildings of all the time and a lot of people from many countries came to see it. Plenty of goods were sent to the exhibition from all parts of the world. There was also a great deal of machinery on show. Though in those days, traveling was not as easy as it is today, steamboats carried thousands of visitors across the Channel from Europe. On arriving in England, they were taken to the Crystal Palace by train. There were six million visitors in all, and the money from the exhibition was used to build museums and colleges. Later, the Crystal Palace was moved to the South London. It remained one of the most famous buildings in the world until it was burnt down in 1936.

50. People from many countries came to the Crystal Palace mainly to _____.

  A. buy goods                                B. visit an exhibition

  C. travel                                    D. enjoy the Crystal Palace itself

51. What happened to the Crystal Palace in 1936?

  A. It caught a terrible fire.                    B. It disappeared suddenly.

  C. It was moved away to the south of London.      D. It was rebuilt. 

52. The Crystal Palace was famous to all because.

  A. it is the biggest building in the world then       B. so many visitors had been there

  C. it was made of iron and glass                  D. it was burnt down at last

53. The writer _____ .

  A. thought the Crystal Palace very useful         B. sang high praise for the Crystal Palace

  C. wanted the Crystal Palace to be rebuilt

  D. was one of the visitors who had visited the Crystal Palace

C

Japanese Direct investment in Asia

1951-1990(US $ million)

Country or Area

Manufacturing

Resources Development

Commerce and Services

Others

Total

A

B

C

D

E

722

2049

2937

3658

716

38

4

12

6813

84

8952

571

3630

1209

1952

137

107

101

12

71

9849

2713

6680

11691

2823

The chart above shows Japanese direct investment(投资) in five Asian countries or areas(A,B,C,D and E) from 1951 till 1990. The value of Japanese investment in manufacturing(制造业) was roughly the same in Hong Kong and in China, but in commerce(商业) and services Hong Kong was over China by seven billion dollars(=7000 million dollars), In resources development, Japan didn't show great interest in Singapore and even smaller attention was paid to Taiwan which received exactly one third as much money as Singapore. In total the biggest investment by Japan was made in Indonesia.

54 In total Japan invested      more in Hong Kong than in Singapore.

    A.about 3.2 billion dollars               B.about 7.1 billion dollars

    C.about 8.7 billion dollars               D.about 4.1 billion dollars

55_____ attracted Japan most in terms of resources development.

    A.China           B.Indonesia           C.Taiwan      D.Singapore

56Taiwan was the only area where Japan's investment was larger in      than in any other field.

    A.commerce and services      B.manufacturing

    C.Others                              D.resources development

57Which is right according to the passage?

    A.In total Japan invested more in Taiwan than in Singapore.

   B.Japan's investment in commerce and services in Singapore was about three times as much as that in Indonesia.

    C.Regarding Indonesia, Japan invested more than twice as much money in resources development as in manufacturing.

    D.In the field of "Others", Hong Kong is the second.

D

Eiddie is a handicapped child. He was functionally(官能地)blind and deaf in one ear.

In spite of his inborn disability, Eddie seems to have a good sense of music. His mother knows that and bought him a toy piano for Christmas.

At church that day, Eddie listened silently while the rest of the family sang along with the music. As soon as he returned home, he flung himself at the little piano. He seemed angry at it as he produced only noise, so his mother put it in the closet. Two weeks later, returning from a church service once more, Eddie uttered his first words"Mommy, piano, piano." This time he started to play every hymn(圣歌)he had heard in church. All his family members looked at each other in surprise. "Eddie plays the piano," they say.

Since then Eddie has been taught by a young piano teacher from a university. Now he can perform classic music by Mozart and Schumann. He has learned to read music. He also plays jazz, pop and background music he hears on television shows. "The boy has a bright future," his teacher says.

58."A handicapped child" is a child who _________ .

    A. has no hands         B. has a disability    

    C. is blind in one eye          D. is deaf in one ear

59.At church that day Eddie _________ .

A. sang with his family                 B. ran about playing

C. listening silently to the music          D. danced with the rest of his family

60.Which of the following is true?

    A. After returning from the church, Eddie at once played the piano and he played very well.

B. When Eddie got home, he got angry because he heard nothing at church.

C. After returning home, Eddie shouted and made a lot of noise.

D. Eddie could play the music when he returned from the church the second time.

61.According to what his teacher said, Eddie _________ .

A. will play not better in the future      B. will be successful in the future

C. must go to college for further study     D. must be given a real piano as a present

E

Carlos Al Mahal was born in Manila(马尼拉), the Philippines in 1950and at the age of two weeks he was taken by his fathera musicianto the United States by seaHe spent his  first  ten  years  in  the  American  Southland  where  he  attended a schoolBetween the ages of 10 and 18he traveled in the south and Western Atlantic areaslived in Florida and finished his school in 1968Early in his life he had great interest in musical instruments and in 1965he learned to play the piano and quickly became an expert on itSince he finished Florida State University in 1973he has been a famous pianistHe is not marriedsaying that his music should come first

62Carlos A1 Mahal was born in _____

AWestern Atlantic areas           BThe United States

CThe capital of the Philippines       DThe American Southland

63He probably began to like musical instruments ______

Awhen he spent his childhood in the American Southland

Bwhen he was 15 years old

Cshortly after he was taken to the United States

Dsince he left his school

64According to the passagewhich of the following is true

ACarlos' parents had never been to Asia

BCarlos began to receive his school education in his early age

CBy the age of 15he had been a famous pianist

DLike his fatherCarlos wants to devote himself to music

65Which of the following shows correctly the growth of Carlos?

aCarlos finished school in Florida

bCarlos spent his first 10 years in the American Southland

cCarlos succeeded in making his mark as a pianist

dCarlos was taken to America from Manila

eCarlos graduated from Florida State University

fCarlos learned to play the piano

Adbafec                         Bbdafec

Cdbfaec                         Dcbdfae

 

 

 

 

 

洛阳市名校联考:上学期月考试卷

高一英语答题卷

题号

总分

分数

 

 

 

请将选择题答案填入下表:

题号

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

答案

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

题号

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

答案

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

题号

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

答案

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

题号

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

答案

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

题号

61

62

63

64

65

 

 

 

 

 

答案

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

得分

评卷人

 

 

 

四、单词拼写(每小题1分,共10小题,计10分)

66. On the wall is a c_____, which tells the date, the day of the week, the month and the year.

                            66.          

67. What she described in the letter r____ me of the days when we lived in Australia.

                                    67.          

68. Nowadays people can hardly do anything without e____. On the other hand, it is dangerous.

                            68.          

69. Asia is the largest c_____ and Oceania is the smallest one in the world.        69.          

70. More than 9,000 a____ came to Athens to compete for medals.     70.                                                                        

71. _____(体操) is many young people's favorite because of its skills and excitement. 

        71.          

72. If there is any _____ (紧急情况) in which I can be of service to you, please call me.

                                        72.          

73. If you ____(限制) something , you prevent it from becoming greater.       73.          

74. Pay attention to your ____ (举止) when you are eating with foreign guests.

                                        74.          

75. The habit had very bad  ____ (影响)on him.                   75.          

得分

评卷人

 

 

五:句型转换(每空0.5分,共20个空,计10分)

 

76. They brought not only snacks and drinks but also cards for entertainment when    they had a picnic in the forest._________ __________ __________ they bring snacks and drinks, _________ they ________ brought cards for entertainment when they had a picnic in the forest.

77. She said she would try her best to help us.

She said she would ________ _________ _________ ________ to help us.  

78. We can use cell phones to talk to anyone from anywhere.

Cell phones make _______ possible _______ _______ _______ talk to anyone from anywhere.

79. It is said that she will go abroad for further next week.

She _________ ________ ________ go abroad for further study next week.

80. He would rather ride a bicycle than ride on a crowded bus.

He ________ ________ ride a bicycle ________ ________ ride on a crowded bus.

得分

评卷人

 

 

六:单句改错(每小题1分,共10小题,计10分)

 

81. The old temple has rebuilt twice in recent years.           ___      ____

82. She went to visit her aunt every other weeks.               ___      ____

83. How many athletes will compete in the 100-meters race?      ___      ____

84. Has anything been happened to Charlie?                      ___      ____

85. Some of the games which the top athletes in the world took part were exciting indeed                                                            ___      ____

86. He has got quite used to stay up late.                     ___      ____

87. The man became angry because what she said.                 ___      ____

88. Finally they went home, tired but extiting.                ___      ____

89. Ten students, include three girls, will represent China to take part in the maths competitio                                                        ___      ____

90. The movie is interesting. It is worth seeing the second time.___      ____

得分

评卷人

 

 

七:汉译英(第9196小题每小题3.5分,97小题4分,计25分)

 

91. 有志者,事竟成。

 

 

92. 大多数父母不允许孩子参加危险的游戏。

 

93.我们市又建了一个新的妇女儿童医院。

 

94.无论你想做什么,你都可以做。

 

95.她好像并不喜欢运动。

 

96.学生们正在忙着准备期末考试。

 

97.北京和全国人民正在为点燃奥林匹克火炬,迎接世界各地来的运动员和体育爱好者而努力准备着。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

高一英语答案

1.B 2. C  3.D  4.A  5.B  6.D  7.D  8.B  9.B  10.C  11.D  12.A  13.A  14.C  15.A  16.A  17.C  18.D  19.A  20.A  21.B  22.A  23.C  24.C  25.D  26.D  27.B  28.C  29.C  30.B  31.B  32.B  33.B  34.A  35.A  36.A  37.B  38.D  39.A  40.D  41.D  42.D  43.A  44.A  45.A  46.C  47.C  48.A  49.A  50.D  51.A  52.C  53.B  54.A  55.B  56.B  57.B  58.B  59.C   60.D  61.B  62.C  63.A  64.D  65.C

66.calendar   67.reminded  68.electricity  69.continent  70.athletes  71.Gymnastics  72.emergency  73.limit  74.behavior  75.effects  76.Not only did, but, also  77.do everything she could  78.it, for us to  79.is said to  80.perfers to ,rather than

81 has后加  been  82 weeks改为  week   other改为  two  83.100-meters 改为  100-meter   84.been 去掉 85. games 后加  in  86. stay改为 staying  87.because 后加 of   88. exciting 改为 excited  89.include 改为 including  90.the 改为 a 

91. Where there is a will, there is a way. 

92. Most parents won't allow children to take part in dangerous games.

93. A new hospital for women and children has been built in our city.

94. You may do whatever you want to do.

95. She doesn't seem interested in sports.

96. The students are busy preparing for the final exam.

97. The people of Beijing, and of the whole country, will be preparing to light the Olympic torch to welcome the athletes and sports fans from all over the world.




来源:荣县中学  编辑:吕国生
相关文章
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT 2008 四川省荣县中学校版权所有 四川省荣县中学校8211联合设计制作
地址:四川省荣县旭阳镇文庙街110号 备案序号:蜀ICP备07000966号 邮政编码:643100
Email:rxzxbgs@126.com 联系电话:0813-6201508