>> 首页 >> 荣县中学英语校园网 >> 试题精选 >> 高考模拟试题 >> 文章正文
河南省潢川一高2009届高三上学期英语阶段测试一
发表时间:2008-10-5 12:56:49 来源:荣县中学 编辑:江志琼
点击/评论:6999/0

 

    使用前绝密2008-8-29

  河南省潢川一高2009届高三上学期英语阶段测试一

英 语 试 题

                              命题人:高三英语组   时间:2008-8-29 

本试卷分为第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分.满分150分,用时120分钟.

I(共105分)

注意事项:

1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号和考试科目用铅笔涂写在答题卡上。

2.每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。不能答在试卷上。

第一部分:听力理解(共两节,满分30省略)

第二部分:英语知识运用(共两节,满分45)

第一节:单项填空(15小题;每小题1分,满分15)

ABCD四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项的标号涂黑。 

2l.─Could you help me write the report

   _______I haven’t got the time at the moment

   A .No problem     BNosorry    CYesplease    DAll right

22I cannot tell whether the book is worth reading, ______ I haven’t read it myself

   Abut           Bso           Cor            Dfor

23Thats all I have to say. Is there anything youd like to______ Terry

   Atalk           Brequire        Cadd           Ddeliver

24Ive heard a whisper ________ David and Heather are heading for marriage.

   Awhat          Bwhich         Cwho           Dthat

25I got to the office early that day, ________  the 730 train from Paddington.

   Ahaving caught   Bcaught        Cto catch         Dcatch

26I admired the paintingand Ed said he would like me to have _______ as a gift from him

   Aone           Bit             Cthis            Dsome

27Have a good look round the room to make sure you _________ everything

Ahad packed     Bpack            Chave packed    Drepacking

28I tried phoning Maggies office in the morningbut I couldnt________

   A. go over         Bget through      Cput up         Djoin up

29Tom knew he would certainly get________  if he was late home

   Ashout at                  Bto shout at      

Cshouted at                Dto be shouted at

30I hope youve got you own car, _______if you haven’t we may have to hire one

   Abecause        Bso that          Cever since     Dwhen

31It was difficult to get a wod inEveryone _______ so excitedly about the play

Awould talk      Bwas talking      Ctalked        Dhad talked

32We had to make the corrections by hand as the computer_______ do them for us

Amightn’t        B. needn’t          Cshouldn’t      Dwouldn’t

33It’s often difficult to find _______ to express what you want to say.

Aexactly the right wod       Bthe word right exactly

Cthe right exactly word      Dexactly right the word

34Jane is back in May, by_______ the new house should be finished

Awhich          Bthat          Cwhom         Dwhen

35.─I think Tracy needs to find herself a new job

_______This is what we’ve been talking about

AExactly         BCheer up    CPlease do    DReally

第二节  完形填空(20小题;每小题15分,满分30)

 阅读下面短文,掌握其大意,然后从3655各题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

My parents operated a small restaurant in SeattleIt was open twenty-four hours a day, six days a weekAnd my first real jobwhen I was six years oldwas  36  the diners’ shoesMy father had done it when he was youngso he taught me  37  to do it efficiently(有效地)telling me to  38  to Re-shine the shoes if the customer wasn’t  39  .

Working in the restaurant was a cause of great   40   because 1 was also working for the good of the familyBut my father  41  that I had to meet certain standards to be part of the teamI  42  to be punctual(守时的)hard-workingand polite to the  43 

I was  44  paid for the work I did at the restaurantOne day I made the mistake of advising Dad that he  45  give me $10 a weekHe said,“OKHow about you paying me for three meals a day you have here? And  46  the times you bring in your friends for free soft drinks?” He  47  I owed him about $40 a week

I remember returning to Seattle after being  48  in the US Army for about two yearsI had just been promoted(升迁) to Captain at that timeAnd full of pride1 walked into my parents’ restaurantbut the  49  thing Dad said was,“How about your  50  up tonight? I couldn’t  51  my ears! I am an officer in the Army! But it didn’t   52  as far as Dad was concernedI was just  53   member of the teamI reached for the mop(拖把)Working for Dad has taught me the devotion to a  54  is above a11It has nothing to do with  55  that team is involved in a family restaurant or the US Army

36. A. cleaning             B. shining                     C. removing                 D. keeping

37. A. why                  B. what                       C. when                      D. how

38. A. offer                  B. refuse               C. love                        D. learn

39. A. interested          B. annoyed                  C. relaxed                   D. satisfied

40. A. fun                    B. pride                       C. trouble                    D. effort

41. A. got it right                            B. kept it a rule          

C. made it clear                       D. took it for granted

42. A. had                   B. tended                    C. hated                      D. managed

43. A. family         B. workers                  C. customers               D. friends

44. A. never                B. always                    C. seldom                    D. ever

45. A. must                  B. should                     C. might               D. could

46. A. at                      B. before                     C. around                    D. for

47. A. worked out       B. found out                C. put out                    D. thought out

48. A. alone                 B. away                       C. outside                    D. off

49. A. usual                 B. last                          C. next                        D. first

50. A. washing             B. taking               C. cleaning                  D. moving

51. A. ignore               B. follow                     C. believe                    D. understand

52. A. happen              B. care                        C. go                           D. matter

53. A. no                     B. other                       C. some                      D. another

54. A. team                 B. family               C. leader                     D. restaurant

55. A. why                  B. whether                   C. when                      D. How

第三部分:阅读理解(20小题;每小题2分,满分40)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Monarch Butterflies

  One of the last West Coast homes of the Monarch butterflya type of insectmay soon disappearStrangelyit is in a town that calls itself Butterfly USAPacific Grove, California

 The  town  of Pacific Grove loves the butterfliesEvery year they have a parade(游行)and hundreds of children dress up as butterfliesMonarch butterflies are the town mascotTourism is very importantand many people come to see the butterfliesThe butterflies are good for the development of the town

 In 1981 there were so many butterflies it looked like it was raining butterfliesTens of thousands of Monarchs stayed on tree branches near Pacific GroveNow there are not so many

The building goes on a little bit at a timeand you don’t notice it day by dayOver timeyou can see that there has been a lot of developmentAs new buildings go upmany trees are cut downThis reduces the natural homes for the butterflies

Monarchs travel hundreds of miles each yearreturning to the same woodsoften to the same treesThe female Monarchs need milkweed to lay their eggsthe males will follow the females

Millions of Monarchs have traveled regularly along the same path for thousands of yearsThey start their trip in the mountains of Mexico and travel to the middle part of AmericaIf the woods where the butterflies live are destroyedthe whole species could be lostThere have been Monarch butterflies along the coast of California for as long as man can rememberbut no one is sure how much longer they will last

56Why are Monarch butterflies important to Pacific Grove

AThey may disappear            

BThey come to stay every year

CThey help develop the town’s tourism

DThey give a name to Pacific Grove

57The underlined word  “mascot”in Paragraph 2 probably refers to_________.

Aa new type of butterfly           

Ban insect believed to bring good luck

Ca parade organized by Pacific Grove 

Da special dress for children in Pacific Grove

58What problem do Monarch butterflies face now

ANew buildings take up their living space

BThere has been too much rain in recent years

CTheir natural homes are destroyed by tourism

DThey have tot travel a long distance to get home

59Where do Monarch butterflies start their trip to Pacific Grove

AFrom Central America     BFrom the West Coast

CFrom California          DFrom Mexico

B

New Zealand

What can you see?

Moutains, volcanoes, rivers, lakes, waterfalls, forests, beaches. Both islands are mountainous. In fact, only 30% of New Zealand is flat.

The Maoris

When the Maoris first arrived in New Zealand, they lived in villages and were excellent fishermen, hunters and farmers.About fifty years ago many Maoris started to live and work in the large cities and took jobs in the government, industries, medicine and education. They are proud of their culture(文化)  and are determined to keep many of the customs which are part of their way of life.

Who can you meet?

Most people live North Island. Eight-five percent of New Zealanders are pakeha(“white men”), which means their “great grandfathers” came from Europe. Ten percent are Maoris . The Maoris came to New Zealand from the Polynesian islands probably around the tenth century. The “pakeha” started to arrive in New Zealand from Europe about 200 years ago as farmers and traders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fact Box: New Zealand

Position: South of Equator(赤道); nearest neighbour: Australia, 1600km away.

Size: Two mian islands North Island and South Island: together they are 268.680 sq. km.

Population: 4 million

Capital: Wellington

Languages: English and Maori

   

 

 

 

 

 

 

 

 

60Which of the following is a fact about New Zealand?

 A20of the population being Maoris

 BFour million white people

 CAbout 1600 km south of the Equator

 DNearly 1/3 of the country being plants

61The country’s population is mainly made up of_______

 Athe white people and the Polyesians

 Bthe white people and the “pakeha”

 Cthe Maoris and the white people

 Dthe Maoris and the Polynesians

62When did the white people begin to live in New Zealand

 A1000 years ago           B200 years ago

C85 years ago             D50 years ago

63What do the Maoris value most in life

 ALiving in small villages     BDeveloping farming skills

 CKeeping their own culture   DTaking up government jobs

C

My bookshelves are full of dustand with good reasonWhen it comes to cleaning that part of my homeI suffer from the most serious case of avoidance(回避反应症)

 The thing is thisWhen I do set out to clean and re-organize my bookswhich seldom happensI place myself into a really bad situationNo sooner do I take a title from the shelf, blow off the dustand wipe down the cover thanI find myself sitting on the floor with legs crossed and my back against the wallPretty  soon books get piled up on my legs as I am reunited with old friends

  It is as if these books have voicesand each  wants to say its piece.“Remember meI was given to you when you went into the Navy , so that you would never lack for companionship,”one whispersAnother says“I was your first book of poemsgiven to you before you learned  to love poetry.And a third,“I was the book that made history so attrctive to you

  Perhaps the greatest pleasure of  re-organizing my books is the surpriseor better saidreunionsthat occur. During my latest book cleaning adventureI found one that had fallen behind the shelf:Tales of Edgar Allan Poe.”Not an unusual titlebut the words written on the first page made it very specialWith Love from Mom and DadChristmas 1965.” What’s this? A book on the physics of lasers(激光)It is filled with mathematical statementsand I had bought it at a library sale when I was 12not long after the laser had been inventedI couldn’t understand a bit of itbut I did  learn what “laser”meant

  What I end up with when I empty my bookshelves is a cross-section(横剖面)of my personal history. It’s like a road cut where one sees all the layers of rock going back through time to the beginning of the simplest life formsThe books I’ve readand keptare not just old fiendsThey’ re my resume

64What could be said about the author?

AHe is too busy to tidy up his bookshelves

BHe considers his books treasured possessions

CHe has made a lot of notes in his book

DHe is a lover of sclence books

65By saying that his book have voicesthe author means_________.

Athey bring back happy memories

Bthey are recorded in human voice

Cthey say a lot about human history

Dthey offer good topic for discussion

66What does the author enjoy most from re-orgazining his books

AFinding some missing books

BPutting books in good order

CLearning something new from the books

DRediscovering interesting stories behind some books

67The underlined word   “resume”in the last paragraph probably means_______

A. personal history              B. precious notes

C. good companion              D. simple life forms

D

Spending beyond one’s means is becoming a national problem for AmericansBorrowing has become so easy that it takes great willpower for people to refuse it.“I received a number of gold MasterCard and gold Visa card offers in the mail during the past two months,”said one computer engineer at AT T Bell Laboratories in Chicago.“I got three of them in one day last week.”

 Lenders are providing easy credit(信贷)for borrowersMany banks now offer every borrower a great variety of credita service once offered almost only to big companiesNorwest Bank Minneapolis offers lending programs for cars and boats that can cut monthly payments nearly in half .Carmakerstooare lengthening easier termsFord Motor Credit states that 45 % of its recent lendings has been for sixty monthsrather than the sixty-six-month period that was usual before

 The total consumer debt(债务)in  the United States rose 73 percent between 1974 and 1984as the debt for each manwomanand child increased from $10264 to $26566Huge debt now is present in our economy(经济)at all levelsAs a nationwe are more than $7 trillion in debtand the total keeps increasing astonishingly.

 As we have overborrowedso have we overspentIn late 1986the share of after-tax income that Americans saved sank below 2 percent for a short timeless than half the figure at which we saved only 10 years agoAmericans now are buying from foreigners between about $50 and $100 billion more Mercedes and Toyotas, Paris fashionsand tours to Europe than the Boeing 747s agriculture machinery , or Kansas wheat that the foreigners bought from America. The country could not produce and pay for all the things it wanted.

 To make a long story short, we Americans have serious problems in keeping down spending and keeping up personal savingsIt is high time for us American people to learn the basics of long-term money management.

68According to the author,  what is a main reason for Americans to overspend

AAmericans buy a lot of  foreign products

BIt is easy for Americans to manage their debts

CBorrowing money has become a simple matter

DAmericans have more extra money than before

69Ford Motor Credit lengthens 45of its lending to 60 months in order to_______

Ahelp more Americans to settle their debts

Bencourage people to buy foreign cars

Cmake better use of its money

Dattract more customers

70What does the author suggestas a way to deal with overborrowing?

ATeaching people how to manage money

BAdvising people on what to buy

CLimiting the use of credit cards

DReducing average incomes

71Which of the following points does the author wish to make?

AAmerica should sell more of its products abroad

BA healthy society has to learn to 1ive within its means

CPeople’s income determines their money management

DGovemment should prevent people from overborrowing

E

Every person leaves a footprint. That’s what I learnt when I started to work as a private investigator 10 years agoPeople pay restaurant bills with their bank cardcheck into hotels or travel around. In every casethey leave a traceAnd because of thisI’m able to track them down even when they don’t want to be found

   The first thing I do when I want to find out where someone is staying is to go to the neighbourhood where he used to liveIt’s human nature to tell storieswhich is why neighbours will tell me all they know when I ring at their housesSometimessomeone even talks about his friend’s dishonestyThen I produce a pattern of my subject’s lifeif he likes to have a holiday in Spain or in Italyif he prefers two- or three- star hotels and where he might hide his assets(资产)When I’ve got this life patternI start my research

   Nine times out of l0I find the people I’m looking forI once investigated a lorry supplier who owed 500,000 to a subcontractor(分包商)The subcontractor wanted to find out if it was worth bringing charges against the supplierI found out the supplier had moved assets to his sonwho founded a new company offering the same productIt was a11 done within the lawThere was no money to be got from that operation

   However, I asked the son if I could speak to his father and he told me that his parent was on a long holiday in Spain and wouldn’t be back for a whileIt didn’t take me long to find out that the father wasn’t in Spain

   I went back to the son and this time he told me that his father might be in Bulgaria,and I found him doing winter sports in a beautiful mountain areaHe was 1iving in a big house on a 1arge piece of land he had bought for400000This was exactly the kind of asset my customer was loooking for

72We learn from the text that a private investigator is one who_______.

Afollows people reports on what they do

Bhelps people start businesses

Cgives advice to people about the law

Dsettles arguments between companies

73Why does the author visit the place where his subject used to stay

ATo find out his hidden assets

BTo gather information about him

CTo discover why he is dishonest

DTo find out where he spends his holiday

74The lorry supplier moved his assets to his son in oder to______

Apass on his debt to his son

Bdouble the business of his company

Cle t his son take over his lorry business

Dprevent paying back the money he owed

75We may infer from the text that the subcontractor might______.

Abring charges against the lorry supplier’s son

Bgive up hope of settling the debt

Csell the big house in Bulgaria

Dget his money back

 

 

良好的开端等于成功的一半!

A good beginning is half done

 

 

姓名_________________     班级___________________           考号_________________  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              线                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 潢川一高2009届高三上学期英语阶段测试一

卷(非选择题,共35分)

注意事项:

1. 第二卷共2页,用钢笔或圆珠笔直接答在试卷上;

2. 答卷前将密封域内的项目填写清楚。

 

第一节

第二节

 

 

 

 

 

 

 

 

第四部分:写作(共两节,满分35)

第一节:短文改错(10小题;每小题1分,满分10)

    此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:

    此行多一个词:把多余的词用斜线()划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线()划掉。

    此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边横线上写出该加的词。

    此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。

    注意:原行没有错的不要改。

Dear Casey,

You asked in your last letter about my spare  

time activities. Well, I like much more than one,    76________

such as painting and modle making, so my favourite       77________

is dancing. I started when I was eight year old,           78________

and it is great fun! Dancing was not difficult. If     79________

you want to do it good, you need to find a good            80________

dancing teacher and taking lessons regularly.       81________

That's I did and I also had to take exams every              82________

six months. Now, I've stopped go to lessons.         83________

I sometimes take part in performances at our       84________

school, that I really enjoy very much.             85________

Regards,

座号:

 

 

 


第二节    书面表达(满分25分)

假定你是李华,将去英国某学校短期学习,被安排住在Smith先生家。请你写封短信与其取得联系并询问以下情况:

1.住宿条件;

2.膳食安排;

3.交通情况。

注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头语己为你写好。

Dear Mr Smith

    I’m Li Hua from China, writing to ask about about my stay with your family.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

 _____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Yours ,

Li Hua

 

潢川一高2009届高三上学期英语阶段测试一

英语试题参考答案

第一卷

第一部分(听力1.5/每题)

第二部分(21-35题为1/每题36-55题为1.5/每题)

080410

单项填空

21B  22D  23C  24.D  25A  26 .B   27. C  28. B  29. C   30A

31B  32D   33A  34 . D  35. A

完形填空

36--40BDADB   41--45CACAB  46--50DABDC   51--55CDDAB

第三部分(56-75题为2/每题)

阅读理解

5659 CBAD 60—63 DCBC  64--67 BADA  68--71 CDAB  72-- 75 ABDD

第二卷

第四部分  第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

76.much  77. so →but / and  78. year→years  79. was→ is  80. good → well

81. taking → take 82.That’s 后加 what   83. go→ going 84. 正确 85. that →which

书面表达:

One possible version

Dear Mr Smith

I’m Li Hua from China, wrting to ask about my stay with your family.

First, I’d like to express my thanks for your kindness of having me. To better prepare for my life in Britain, I’d like to know if I’ll have a room for myself and if there is a computer I can useI plan to have lunch at schooland it would be great if I could join you  for breakfast and supper . Finally, could you tell me howfar your place is from the schoolIs it within walking distance or do I need to take a bus

 I’m so excited about my visit to the UK. I’m looking forward to seeing you soon

                                                       

                                                         Yours,

                                                         Li Hua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




来源:荣县中学  编辑:江志琼
相关文章
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT 2008 四川省荣县中学校版权所有 四川省荣县中学校8211联合设计制作
地址:四川省荣县旭阳镇文庙街110号 备案序号:蜀ICP备07000966号 邮政编码:643100
Email:rxzxbgs@126.com 联系电话:0813-6201508