M:I’d rather you didn’t.There’s an important meeting tomorrow.
W:Sorry,but I wouldn’t ask if I didn’t feel I had to.My mother is ill and I have to take her to the hospital.
W:Thank you.I’ll certainly be back to work the day after tomorrow.
6What will the woman do tomorrow?
A.Attend an important meeting.
B.Take her mother to the hospital.
C.Go to work.
7What is the relationship between the two speakers?
A.They are boss and employee.
B.They are colleagues.
C.They are close friends.
M:How would you like to go to New York with me over the spring break,Julia?
W:Id love to,Peter.But where shall we stay?
M:At a friend’s house.I always stay with him and there’s a room for you as well.
W:Will we drive to New York?
M:Sure.It takes about six hours.
W:What’s the climate like?
M:It may be cold and rainy.Better bring a jacket and good walking shoes.
W:Well,when do we leave?
M:How about Thursday?Can you be ready by ?
8How long will it take them to drive to New York?
A.Four hours.B.Six hours.C.Sixteen hours.
9What’s the climate like in New York?
A.It might be cold and sunny.
B.It might be cold and rainy.
C.It might be cold and windy.
10When will they probably leave?
A.In the morning.B.At night.C.At about .
W:Hello!May I speak to John Smith,please?
M:Hello!This is John Smith speaking.
W:Good morning,Mr Smith.This is Susan Betley speaking.I’m very sorry to say I have to put off our meeting for this afternoon from three to five,because something important has just come up.
M:I’m afraid I have another meeting at five.How about tomorrow afternoon?Would that be too late?
W:All right.I’m sorry about this change.See you tomorrow.
M:See you then.
11What are the two speakers doing on the phone?
A.Talking about changing the time to meet each other.
B.Talking about how to meet each other again.
C.Saying goodbye to each other.
12When will they meet?
13What can we learn about the man from the conversation?
A.He doesn’t agree to put off the meeting.
B.He is free this afternoon.
C.He is free tomorrow afternoon.
M:Hi,Zhu Fen.Nice to meet you again.Did you have a good time in the winter holiday?
W:Yes.I learnt a lot,above all that nothing is easy.How about you?
M:I think my holiday was very boring.I just stayed at home doing my homework.What did you do?
W:I got a job in a supermarket near my home,where I worked as a packer.For ten days,I had to work eight hours a day.
M:It’s a piece of cake to pack goods.
W:I thought so.But once I started,I realized I was wrong.I had to stand all day without a break and had to be careful not to make mistakes!
M:Did you feel tired?
W:Yes,of course.It was tough,really.But I’ve learnt how to be independent and responsible.I’ve also learnt about hardship and happiness while working.So I think it was worthwhile.
14What did the girl learn in her winter holiday?
A.She had to work 8 hours a day.
B.Life is hard.
C.Nothing is easy.
15What did she do in her winter holiday?
A.She went to Beijing with her parents.
B.She worked as a packer.
C.She did her homework at home.
16How many hours together did she work in her winter holiday?
Haley:Editor,I’m Haley.I’m a Senior 2 student and I am quite busy with my schoolwork.But recently I have been unable to concentrate on my homework and can’t sleep well at night.My mum and dad breathe loudly and heavily at night so I cant sleep.This is affecting my schoolwork.I don’t want to wake my parents because they work hard for the family during the day and need a good rest at night!What should I do?
Editor:Don’t worry,Haley.This is an ageold problem faced by many families who live in close contact.Talk with your parents and then all three of you can discuss what to do.Snoring can be caused by the position in which the person sleeps.Why not buy yourself an earphone and then you will not hear anything.I am sure that your parents will want to help solve this problem that is affecting your work.
17What do we learn about the girl?
A.She is in senior grades.
B.She hates so much homework.
C.Her parents don’t often help her.
18Why can’t she sleep well at night recently?
A.She can’t finish her homework.
B.She is worried about her schoolwork.
C.Her parents breathe loudly and heavily at night.
19What does the girl think of her parents?
A.They are terrible.
B.She respects them.
C.They are difficult to communicate with.
20What is she most likely to do?
A.Move out and live alone.
B.Buy herself an earphone.
C.Ask her parents not to go to sleep until she falls asleep.
21,they set out to break the record for crosschannel swim.
Recently I was invited to a friend’s house for supper—and had a meal I have never had before.
All the friends invited were a little 36.Its not that Ben is unsociable,or a bad cook,but it’s just that he never 37 more than he has to.So how come he was inviting us round for a meal?Had he bought something 38 for his friends?He greeted us at the door and showed us into his dining room where a 39 table was waiting for us.“Nothing but the 40 for my friends!”said Ben.We all sat down and looked 41 at each other—what was he 42?
Ben returned with four bowls of hot soup.“It’s a 43 of carrots,potatoes and tomatoes,”said Ben.The next 44 was also a little strange 45 we didn’t quite know what it was again.It’s just another mixture of vegetable.
As we ate we chatted and finally the 46 turned back to what we were eating.“Was there a recipe(食谱) for this,”asked Marina,“or did you 47 it up?”Ben put his fork down.“What I cooked 48 what I could find.”Marina was surprised.“But you can find anything in supermarkets these days.”“But there’s 49 choice in what you can find 50 supermarkets,”he replied.
51 that we had all finished the food,Ben decided to tell the truth.He had read recently that supermarkets usually 52 away 5 percent of their food every day.So Ben decided to look inside his local supermarket bins.There he found food that was slightly out of 53,boxes of throwaway vegetables and fruit.
So Ben had 54 provided a decent meal for his friends,and made us away of the fact that there are many poor people who need the food,but the amount of food thrown away in enough to 55 millions of people.
解析 从下文的“...he never spends more than he has to”这一通常的行为可推知Ben这次邀请这么多朋友让人吃惊。
When you get an issue of 21st Century Teens,first look at the front page to see what is in the week’s paper.Then quickly look through all the headlines and the smiling faces under them to decide which stories both interest you most and suit your level.You will see what you really want to read and so you will learn English without being aware of it.To gain knowledge through English is the best way to learn English,as Xu Guozhang,a famous linguist(语言学家) says.
(2)Treat different stories differently
Read the stories that you are not so interested in later,when you have time.For these stories,you do not need to read as carefully as the ones mentioned above.As long as you get the general idea,that’s enough.
(3)How to deal with difficult stories
There may be a few stories that have too many difficult words and do not interest you at all.It would be better to leave them until your English level has improved.
(4)Read for fluency(流畅)
Reading Teens for this purpose helps you develop reading fluency.This means you should focus on getting the main idea of what you are reading without slowing down or stopping to look up words in the dictionary.So when you come to difficult words,do not stop if you have no trouble understanding the sentence.If you have no trouble understanding the paragraph,then you need not pay attention to a difficult sentence in it.
(5)Read regularly and widely
Reading Teens for this purpose means you should read as much of the newspaper as possible and develop it into a habit to get the most benefit from it.You should not leave the easier stories out.The easier the articles,the faster and more you can read.Through a large amount of reading,you can effectively increase your language sense and improve your language ability.
56What’s the writer’s purpose of writing this passage?
A.To tell the students the way to learn English well.
B.To tell the readers the way to read 21st Century Teens.
C.To tell the readers how to deal with difficult stories.
D.To tell the readers how to treat different stories.
解析 通过文章标题和文中的5个小标题我们就可以看出作者写这篇文章是在指导读者阅读21st Century Teens的方法。而A、C、D三个选项都只是其中的细节，太片面，不足以概括作者意图。
57What is the best way mentioned in the passage to learn English?
A.To learn from the best English teachers.
B.To remember many English words.
C.To gain knowledge through English.
D.To read 21st Century Teens loudly.
58Which statement is TRUE according to the passage?
A.When you get an issue of 21st Century Teens,first quickly look through all the headlines and the smiling faces under them.
B.If you are not interested in a story,you needn’t read it.
C.If the story is too difficult,you also needn’t read it.
D.Through a large amount of reading,you can effectively increase your language sense and ability.
This hotel in the trees is famous in the world.People who know very little about Kenya,know of Treetops.When King George Ⅵ died,Princess Elizabeth was staying on the Treetops,and when she came down from there,she succeeded to become the queen of the country.This hotel,in the middle of the forest,shows the pleasure of Africa.When you visit it,you will be sent into the heart of the forest by hotel buses,and then a guide,with a gun to protect you against big animals,will go with you to the House in the Tree.Before and after dinner,for the whole night if you wish,you can sit on the corridor(走廊),watching animals come to the water pool and the salt.The earliest hotel Treetops was built round a large tree on the opposite side of the water,but this was destroyed by fire and the new hotel Treetops,which is built round several trees,is much bigger.
The dinning room at Treetops is small,and as the waiters cannot walk round to serve guests,a clever “railway service” has been invented.Guests take their food as it passes slowly in front of them,along a line in the center of the table.
There are many animals around the Treetops.When you visit them,you can see:
—Animals and their babies are waiting to greet the guests.
—Animals are enjoying the Treetops pool in the daylight.
—A long bodied,long ring tailed,very active catlike animal is a special one coming out at night.He hunts and eats anything he can overpower and is very destructive.The picture shows that he lives in the trees at Treetops.He comes for his food every evening.Do not get too near him,as his teeth and claws can do you harm.These animals can be trained and become lovely pets.
—Some other animals have a thick coating on fur to keep him warm in the cold forest nights.
—Many buffaloes(水牛) come to the Treetops for water and salt during the day or night.
59According to the passage,“railway service” actually refers to.
C.could enjoy their dinner in the wide dining room
D.should keep off the catlike animal
解析 should keep off the catlike animal意思是说：客人们要远离那种像猫一样的动物。文中第三段中有“as his teeth and claws(爪) can do you harm”,由此可知。
The US declared that the eagle was its national bird in 1782.It was chosen because of “its long life,great strength,and noble looks”.
A few eagles have even become American heroes.An eagle named “Old Abe”,the mascot(吉祥物) of a Wisconsin troop of soldiers during the Civil War,traveled 14 000 miles with its men.He was often shot at by the enemy,but survived 42 battles.
If Americans chose their national symbol deliberately(故意地),the symbol of England arose out of history.
King Henry Ⅰ (1068－1135) was a brave warrior but also wise.His appreciation for the rule of law earned him the nickname the Lion of Justice.He was the first English King to use a lion as a royal symbol,which is popularly known as the “king of the jungle”.By the year Richard Ⅰ,known as “The Lionheart” for his bravery,came to the throne(君主) in 1189,the famous Three Lions badge(徽章) had been formed.Now it can be seen on the shirts of Englands sports teams.
Although people might not think of lions when they think of England,everyone knows about the Australian kangaroo.Legend has it that the kangaroo gets its name from an early meeting between local aborigines and white settlers.When asked by the Europeans what these strangelooking animals were,a native replied “kangaroo”,meaning “I don’t understand you”.
The kangaroo is an individualistic animal.Although it does gather in groups,the kangaroo is not a herd(群) animal.If a group is attacked,individuals run off in different directions.Australians think the kangaroo represents positive values,such as individual responsibility and pride.
65What does “Kangaroo” mean in a borines language?
A.I don’t understand you.B.I don’t know.
C.I can’t hear you.D.I can’t answer you.
66Which of the following has nothing to do with the eagle?
A.Wisconsin troop.B.Old Abe.
C.American Civil War.D.King Henry Ⅰ.
解析 根据第二段可知A、B、C三项都与鹰有关，依据第四段可得知：King Henry Ⅰ和英国历史有关，但与鹰无关。
When most people think of tropical islands,lined with white sandy beaches and bright blue seas,it is often the Caribbean or South Pacific that comes to mind.But for Chinese tourists who want a taste of paradise on Earth there is a new place to consider.
Mauritius,an island lying off the southeast of Africa in the Indian Ocean,has just been added to Chinas list of tourist destinations.Rich in history,natural beauty and culture,the island has been a popular destination for the worlds tourists for many years.
On December 15 a total of eight African countries were added to the list.The others are Tunisia,Tanzania,Ethiopia,Kenya,Zimbabwe,Zambia and the Seychelles.
The island has passed through the controlling hands of a number of European powers,including Dutch,French and British.In 1968,Mauritius won its independence.
At present,over half the population of Mauritius is Hindu and another fifth is Muslim(穆斯林).Both groups are descendants(后裔) from workers brought to the island from India by the British.Some Chinese were also brought over to work.There are also descendants of African slaves and FrancoMauritians,the original settlers of the island.
One of the best things about the island is the food.There is a mouthwatering mix of European,Chinese and Indian flavours and seafood is very popular.A typical Mauritian dinner might have Indian chicken curry,Chinese pork,British roast beef and Frenchstyle vegetables.Boiled rice is served with just about everything.All that is washed down with a plentiful supply of local beer and rum(朗姆酒).
The pleasant tropical climate and scenery provide the perfect setting to enjoy everything.The sea is full of colorful life that lives around the coral reef(珊瑚礁).This makes Mauritius a wonderful place for swimming and diving.The large number of interesting fish means it is also an exciting place for those who like to go fishing.
67Which of the following can’t be used to describe Mauritius?
A.Tropical island,white sandy beach and bright blue sea.
B.Beautiful scenery,rich history and culture.
C.Most of the people in Mauritius are black.
D.Delicious food mixed with eastern and western flavours.
解析 第五段“over half the population of Mauritius is Hindu”的意义：毛里求斯现在一半的人口为印度人。根据我们中学生应该具备的常识，印度人不属于黑色人种，由此推断可知。
68Which group of the following topics is NOT discussed in the text?
A.Food and history.
B.Scenery and population.
C.Location and sports.
D.Natural resources and agriculture.
69Which of the following is TRUE?
A.Mauritius has something similar to the Caribbean or South Pacific.
B.Mauritius has a history of less than 40 years.
C.Mauritius has been a popular destination for Chinese tourists for many years.
D.The main food in Mauritius is local beer and rum.
解析 短文第一段的意义是：一提起以白色的沙滩和迷人的大海而著称的热带群岛，人们大多会想起加勒比海或是南太平洋上的岛屿。而现在，中国游客又多了另外一个天堂般的好去处——毛里求斯。由此衬托出毛里求斯与加勒比海或南太平洋上的岛屿有相类似的风光。毛里求斯1968年赢得独立，独立不到40年，但不能说她有不到40年的历史，可排除B项。第二段提到毛里求斯日前对中国公民开放旅游，可排除C项。倒数第二段“Boiled rice is served with just about everything.All that is washed down with a plentiful supply of local beer and rum”的意思是：主食为米饭，用餐的时候少不了喝一些当地的啤酒和朗姆酒，可排除D项。
70The underlined word “This” in the last paragraph refers to “”.
A.pleasant tropical climateB.beautiful scenery
C.the sea with colorful lifeD.the coral reef
解析 根据这两句的意义：五颜六色的小生物在珊瑚礁周围生存和繁衍，把大海点缀得分外美丽。（这样的大海）使毛里求斯成为游客畅游、潜水的好地方。因此，This指代The sea with colorful life。
Death Valley is one of the most famous deserts in the United States,covering a wide area with its alkali sand.Almost 20 percent of this area is well below sea level,and Badwater,a salt water pool,is about 280 feet below sea level and the lowest point in the United States.Long ago the Panamint Indians called this place “Tomesha”—the land of fire.Death Valleys present name dates back to 1849,when a group of miners coming across from Nevada became lost in its unpleasantness and hugeness and their adventure turned out to be a sad story.Today Death Valley has been declared a National Monument(纪念碑） and is crossed by several wellmarked roads where good services can be found easily.Luckily the change created by human settlement has hardly ruined the special beauty of this place.
Here nature created a lot of surprising things,almost like the sights on the moon,everchanging as the frequent wind moves the sand about,showing the most unusual colors.One of the most astonishing and variable parts of Death Valley is the Devils Gold Course,where it seems hard for one to tell reality from terrible dreams.Sand sculptures(沙雕)stand on a frightening ground,as evening shadows move and lengthen.
71is the lowest place in the desert.
解析 根据“...and Badwater,a salt water pool,is about 280 feet below sea level and the lowest point in the United States”可知此题答案为D。
72The name of the valley comes from.
A.an Indian nameB.the death of the miners
C.the local peopleD.a National Movement
解析 根据“...when a group of miners coming across from Nevada became lost in its unpleasantness and hugeness and their adventure turned out to be a sad story...”可知，“死亡谷”的名称来源于这些迷路矿工的死亡。
73From the passage we can learn that.
A.no one had ever known the desert before the miners
B.it’s still not easy to travel across the desert
C.people can find gasstations,cafes and hotels in the desert
D.people have changed the natural sights of the desert
解析 根据“...several wellmarked roads where good services can be found easily...”可推断出C项为最佳答案。
74Devil’s Gold Course is famous for.
A.the frequent windB.the colors of the sand
C.dreamlike sightsD.the sand sculptures
解析 根据“...where it seems hard for one to tell reality from terrible dreams”可推知答案为C。
75From the passage we can see that the writerthe Death Valley.
A.appreciates B.is fearful of
C.dislikesD.is tired of
解析 根据“...the special beauty of this place...like the sights on the moon...everchanging...showing the most unusual colors”等关键词语可以知道，作者是带着赞赏的语气来描述“死亡谷”的。
China has become a shock to the world in Olympic Games 2004,so the Chinese government will offer each gold medal winner the bonus of ￥200 000,local reward not included,which has become a household talk.Some say the players have own the honor for our country after taking great pains,so they deserve it.Whats more,it will benefit the training of future players.Others on the opposite side believe the players get well trained and paid by the country.It will go against our wish if the players quit after getting much money.Besides,its said that some enterprises are taking advantage of this to sell their products.I think I will admire the sportsmen who worship not money but the spirits of the Olympic Games.