>> 首页 >> 荣县中学英语校园网 >> 试题精选 >> 专项训练试题 >> 文章正文
江苏省启东中学高三英语名词性从句、定语从句强化训练
发表时间:2009-9-7 13:07:49 来源:荣县中学 编辑:吕国生
点击/评论:4123/0
 

名词性从句练习
1.I wonder how much ______ .
 A.cost these shoes     B.do these shoes cost 
C.these shoes cost    D.are these shoes cost
 2.Nobody knew ______           .
 A.where he comes     B.where he was from   
C.where he is from     D.where does he come from
 3.Excuse me ,would you please tell me ______ .
 A.when the sports meet will be taken place .
 B.when was the sports meet going to be held.
 C.when is the sports meet to begin .
 D.when the sports meet is to take place .
 4.Computers can only give cut ______  has been stored in them .
 A.that        B.which       C.what       D.anything
 5.She wanted to know ______  .
 A.whether I knew her and where did she work
 B.if I knew her and the factory she worked there
 C.whether I knew her and the factory she worked
 D.if I knew her and the factory where she worked
 6.My friend wouldn’t tell me ______  his new car .
 A.how much he paid for    B.how much did he pay
 C.he paid how much for    D.did he pay how much
 7.A simple experiment shows           air has some strength .
 A.what       B.that       C.which       D.who
 8.He  ______ you are not going abroad.
 A.surprised that      B.is surprised that     
C.surprised at      D.is surprised whether
 9.Father asked ______ .
 A.what was wrong with me   B.what’s wrong with me
 C.what wrong was with me   D.what wrong is with me
 10.It doesn’t matter ______   I rest or not .
 A.if        B.whether      C.that       D.when
 11.The trouble is ______ we are short of tools .
 A.what       B.that       C.how       D.why that
 12.That is ______  there appears a rainbow in the sky .
 A.what      B.when     C.why       D.however
 13.          I can’t understand is  ______  he wants to change his mind.
 A.That , that      B.Which , what        C.What , what     D.What, why
 14.It is possible ______  he misunderstood ______  I said.
 A.that ,that       B.what, what       C.what , that      D.that , what
 15.The thought ______  he might fail in the exam worried him .
 A.which       B.that       C.when        D./
 16.The fact ______  he is an orphan is well known.
 A.what      B.that       C.which      D./
 17.         I was free that evening .
 A.It happened to     B.It happened that   C.That happened   D.It was happened that
 18.          I will accept the gift is none of your business.
 A.If        B.Whether        C.What       D.Which
 19.          I have will be yours sooner or later .
 A.No matter what    B.No matter whatever        C.Whatever      D.That
 20.He always thinks ______   he can do more for the people.
 A.of how       B.how        C.of that       D.why
 21.          in the newspaper that the Japanese Minister will arrive next Monday .
 A.It says       B.It is said         C.It has said      D.He is said
 22.We think it important ______  college students should master at least one foreign language .
 A.which       B.that        C.what      D.whether
 23.Comrade Wang is to give us a talk on ______  he saw and heard in Britain.
 A.what      B.all what        C.that       D.which
 24.The town is no longer ______ it was ten years ago.
 A.which       B.that        C.what      D.when
 25.          told you that was lying .
 A.who       B.whoever        C.Anyone       D.The person
 26.Word came ______  I was wanted at the office.
 A.which       B.why       C.that       D.whether
 27.           nothing to do with us .
 A.What he did is     B.What he has done      C.What did he do     D.What he has done has
 28.The problem is            will go .
 A.that        B.that who        C.who       D.whoever
 29.           there is life on another planet is almost impossible.
 A.How       B.That         C.Why       D.Whether
 30.           was a well -known fact.
 A.That their team was weak  B.That their team being weak
C.Their team was weak   D.If their team was weak

名词从句、定语从句专练
1.______ surprised me most was the news ______ our team won.
  A. That; that    B. What; which    C. What; that    D. That; which
2.This is the only book ______ I want to read.
  A. which         B. that         C. what         D. as
3.The reason ______ I am so late is ______ the bus.
  A. that; I didn’t catch                 B.×; that I missed
  C. why; because I have missed      D.×; because my not catching
4. The problem ______ has been completely settled.
 A. which you thought                B. that you thought   
 C. about which you thought it     D. that you thought about
5. Is this the tape-recorder you wish ______?
 A. to have it repaired            B. to repair it
 C. to have repaired               D. repairing
6. The electric toy ______ last month has gone out of order.
 A.I bought it for him            B. which I bought to him
 C.I bought for him              D. that I bought to him
7. His head soon appeared out of one of the second storey windows,______ he could see nothing but tress.
 A. from which    B. from where    C. where     D. from there
8. Every minute ______ full use of to study our lessons will do our students good.
 A. which makes    B. that is made    C. that made    D. what is made
9. Will it be two months ______ we can get another one?
 A. that    B. when    C. before    D. in which
10.After graduation we should go ______ our Party needs us most.
 A. to the place which    B. in which    C. that    D. where
11.There is a popular belief among parents ______ schools are no longer interested
   in handwriting.
  A. who    B. whose    C. that    D. which
12.He lent me a lot of money, ______ I couldn’t buy the TV set.
  A. with it    B. for which    C. without which    D. by which
13.Water power stations are built ______ big water falls.
   A. which are    B. which has    C. where there have    D. where there are
14.The direction ______ a force acts can be changed.
   A. how    B. which    C. towards    D.×
15.Was it yesterday ______ you received the letter from her?
   A. when    B. which    C. on which    D. that
16.In the end she decided to sell the house ______ windows were almost broken.
   A .which    B. that    C. of which    D. whose
17.That ______ you lent me wasn’t _____ I wanted.
  A. that; all    B. which; all    C. that; what    D. which; that
18.Each time ______ they met, they would talk long hours together.
  A. during    B. which    C. where   D.×
19.This is the third week ______ for the rubbish.
  A. that they didn’t come            B. they aren’t coming  
  C. they haven’t come                D. when they haven’t come
20.On the desk ______ a Chinese brush ______ he had made drawing.
  A. lay; with which    B. lies; by which    C. laid; in which    D. lay; on which
21.We’ll never forget the days ______ we spent on the seashore.
  A. during which    B. in which    C. when    D.×
22.The beautiful church ______ we see there is very famous.
  A. he tower which    B. of whose tower    C. the tower of which    D. of which tower
23.The 11th Asian Games, ______China won 183 gold medals,        was held in the autumn of 1990.
  A. which    B. that    C. at which    D. at that
24.The only thing ______ is wrong with this is ______ a friend of mine said to me
   the other day.
  A. which; what    B. what; that    C. that; what    D. that; which
25.Who is he man ______ is talking with John?
  A. which     B. who    C. what    D. that
26.The farmer uses wood to build a house ______ to store grains.
  A. with which    B. to where    C. which    D. in which
27.I really don’t know ______ I had my pocket picked.
  A. where was it that           B. it was where that
  C. where it was that           D. was it where that
28.He insisted that he ______ right in doing that.
   A. should be    B. was    C. would be    D. is
29.——Have you heard from Mary recently?
   ——Yes, she said she was thinking ______ she should do next.
   A. that    B. of what    C. what    D. how
30.Can you guess ______?
  A. who that man is           B. who is that man   
  C. what is that man          D. whom that man is
31.Tom told his aunt that he ______ what he was doing during the time when he was
   in the country.
  A. had just asked    B. had just been asked    C. was just asked    D. just asked
32.The reason ______ she gave for not being present was ______ the heavy snow
   prevented her coming.
  A. ×;because    B. why; because    C. ×;that    D. why; whether
33.Air is to us ______ water is to fish.
  A. what    B. that    C. which    D. is that
34.The free ticket will be sent to ______ comes first.
  A. whoever    B. whomever    C. whosever    D. no matter who
35.______ is still unknown when the president will make a public speech.
  A. It    B. That    C. He    D. What
36.I don’t know ______ is ______ I was born.
  A. that; when    B. that; what    C. that; where    D. what; where
37.It is generally considered unwise to give a child ______ he or she wants.  
  A. however    B. whatever    C. whichever    D. whenever
38.Father made a promise _____I passed the examination he would buy me a bicycle.
  A. that    B .if    C. whether    D. that if
39.As many members ______ were present agreed to the plan.
  A. who    B. that    C. which    D. as
40.______ can be seen from his face, he is quite satisfied.
  A. That    B. It    C. Which    D. As

名词从句【答案】:
1 C  2 B  3 D  4 C  5 D  6 A  7 B  8 B  9 A  10 B
11 B  12 C  13 D  14 D  15 B  16 B  17 B  18 B  19C  20 A
21 B  22 B  23 A  24 C  25 B  26C  27 D  28 C  29 B  30 A
名词从句、定语从句专练答案
1-5   C B B D C       6-10  C B B C D      11-15  C C D D D     
16-20  D B D C A      21-25  D C C C D     26-30  D C B B A
31-35  B C A A A      36-40  C B D D D



来源:荣县中学  编辑:吕国生
相关文章
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT 2008 四川省荣县中学校版权所有 四川省荣县中学校8211联合设计制作
地址:四川省荣县旭阳镇文庙街110号 备案序号:蜀ICP备07000966号 邮政编码:643100
Email:rxzxbgs@126.com 联系电话:0813-6201508